ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Να τι δεν μπορεί με τίποτα και ποτέ να κάνει ο Πάπας

Ο Βενέδικτος ΙΣΤ’ το προσπάθησε, βρήκε όμως απέναντί του το Βατικανό

Ήταν το 2011 όταν ένα ιδιαίτερο θέμα του πρωτοκόλλου της Αγίας Έδρας ήρθε στο προσκήνιο.

Ο λόγος για τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ που ήταν δότης οργάνων ήδη από το 1970 και κουβαλούσε συνεχώς πάνω του την κάρτα του δότη. Μόνο που όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Telegraph», μόλις ανέβηκε στον θρόνο της Αγίας Έδρας το 2005, η κάρτα του ήταν πια άκυρη.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το εθιμοτυπικό του Βατικανού, το σώμα του Ποντίφικα, όλο του το σώμα, όπως σχολίασαν με νόημα ανώτεροι αξιωματούχοι, οφείλει να ενταφιαστεί άθικτο, μιας και μετά θάνατον είναι κτήμα όλης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο Πάπας ήταν δότης οργάνων δηλαδή, μόνο που τα όργανα του σώματός του δεν μπορούσαν να δοθούν για δωρεά. Ο γερμανός γιατρός του είχε εξομολογηθεί πάντως πόσο παθιασμένος ήταν ο Βενέδικτος με την προσφορά ζωής, θέλοντας να δώσει το καλό παράδειγμα στον απλό άνθρωπο να γίνει δότης.

Το Βατικανό του είχε ζητήσει μάλιστα να μην το κάνει, εκείνος επέμεινε όμως και το θέμα ανέλαβε να διαλευκάνει η παπική γραμματεία, που αποφάσισε πως η κάρτα που εκδόθηκε στη δεκαετία του 1970 «έγινε de facto άκυρη όταν ο καρδινάλιος Ράτζινγκερ εκλέχτηκε Πάπας τον Απρίλιο του 2005».

 

Πηγή: newsbeast 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση