ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μυστικοί πράκτορες στα χνάρια της «Λευκής Χήρας» (pics)

Η νούμερο 1 καταζητούμενη στο ραντάρ Βρετανών κατασκόπων

Αντρέας Γιωργαλλάς

Η Βρετανίδα που θεωρείται υπεύθυνη για τους θανάτους 400 ατόμων πιστεύεται ότι κρύβεται στην Υεμένη σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρετανικές Υπηρεσίες Ασφαλείας που επικαλείται η Daily Mail. Βρετανοί κατάσκοποι έχουν κάνει βήματα προόδου στον εντοπισμό της 35χρονης Samantha Lewthwaite μετά από νεότερες πληροφορίες που κατάφεραν να συλλέξουν. 

Πηγή που έχει άμεση εμπλοκή στο επταετές κυνήγι της «Λευκής Χήρας» αναφέρει ότι, «Παραμένει το νούμερο ένα στόχος μας και πιστεύουμε ότι τελικά θα πιαστεί στο δίχτυ μας».

Η 35χρονη που είναι κόρη βρετανού στρατιώτη πιστεύεται ότι βρίσκεται κάτω από την προστασία μαχητών της τρομοκρατικής ομάδας Al-Shabaab. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι έχει μετεγκατασταθεί στην Υεμένη μετά που έχει συνδεθεί με θηριωδίες που είχαν γίνει σε Κένυα και Σομαλία. Οι Βρετανοί μυστικοί πράκτορες πιστεύουν ότι πρόσφατα είχε επισκεφθεί το Ντουμπάι ενώ υπάρχουν φόβοι ότι οργανώνει τρομοκρατικά κτυπήματα που συμπεριλαμβάνουν και το Λονδίνο.

Το καλοκαίρι που πέρασε είχε αναφερθεί ότι η «Λευκή Χήρα» στρατολόγησε βομβιστές αυτοκτονίας για να κτυπήσουν πολυσύχναστα καλοκαιρινά θέρετρα. Οι πληροφορίες που φτάνουν από τους βρετανούς πράκτορες αναφέρουν ότι προσπάθησε να μαζέψει μια ομάδα φανατικών στρατολογώντας μέχρι και γυναίκες, εκπαιδεύοντας παράλληλα πάνω από 30 τρομοκράτες πώς να φτιάχνουν «γιλέκα αυτοκτονίας».

Πιθανοί στόχοι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του καλοκαιριού ήταν η Κύπρος, η Ελλάδα, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Κανάριες Νήσοι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση