ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μην το κάνετε όταν έχει καύσωνα»

Η πρωτότυπη συμβουλή που έδωσε ο αντιδήμαρχος Υγείας στην Κολομβία

Δεν είναι κάτι που κάποιος περιμένει να ακούσει, αλλά η απάντηση στον καύσωνα είναι η... αποχή από το σεξ.

Κι όμως, αυτή ήταν η συμβουλή του αντιδημάρχου Υγείας της Σάντα Μάρτα στην Κολομβία προκαλώντας δυσπιστία, γέλια αλλά και πολλά σχόλια.

Ο Χούλιο Σάλας προέτρυνε τους κατοίκους να απέχουν από το σεξ όταν το θερμόμετρο φτάνει ή ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, κάλεσε τους πολίτες να περιμένουν μέχρι τη νύχτα, εάν θέλουν να έχουν σεξουαλική δραστηριότητα, καθώς τις νυχτερινές ώρες «η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι χαμηλότερη».

Βεβαίως, διευκρίνισε ότι από τη συμβουλή του εξαιρούνται όσοι διαθέτουν κλιματισμό. «Εάν έχετε καλό air condition, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», είπε.

Η αντισυμβατική και μάλλον ασυνήθιστη αυτή συμβουλή ήταν μέρος των προτάσεων προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση του καύσωνα. Παράλληλα, τους προτάθηκε να ενυδατώνονται και να μην φορούν χοντρά ρούχα.

Ο Σάλας προχώρησε σε συμβουλές από τους πολίτες καθώς υπήρξαν πολλές αναφορές από τα τοπικά νοσοκομεία για ασθενείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το καύσωνα, όπως καρδιακά επεισόδια και εγκαύματα.

Η Σάντα Μάρτα βρίσκεται στην Καραϊβική και σε αυτή διαμένουν 600.000 κάτοικοι. Συνήθως τα καλοκαίρια είναι ζεστά, όμως φέτος ο καύσωνας ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη.

Ο καύσωνας ξεκίνησε τον Ιούνιο και αναμένεται ότι θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Υγείας, το σεξ συνιστά μέτρια σωματική δραστηριότητα, που προκαλεί πίεση ανάλογη με το να ανεβαίνει κάποιος δύο σκάλες. Την ίδια ώρα, πολλές μελέτες υποστηρίζουν ότι το σεξ κάνει καλό στην καύση θερμίδων, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και στην καταπολέμηση της γήρανσης, ενώ βοηθά και στην καταπολέμηση της αϋπνίας.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X