ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μια γυναίκα σκότωσε η «Σοφία»

Δύο αγνοούμενοι από την Πέμπτη

Μία ηλικιωμένη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή Οβριόκαστρο Κερατέας ενώ δύο άτομα αναζητούνται, ως αποτέλεσμα της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Τα τρία άτομα εξαφανίστηκαν από την Πέμπτη. Σύμφωνα με τις αρχές το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από όγκους νερού σε ένα γεφυράκι της περιοχής.

Η «Σοφία» πλήττει κυρίως περιοχές της βόρειας Ελλάδας με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να καταγράφονται πολικές θερμοκρασίες. Στους νομούς Φλώρινας, Ιωαννίνων, Γρεβενών και Κοζάνης καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες με το θερμόμετρο να φτάνει τους -13.

Λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Υποχωρεί η κακοκαιρία

Σε φάση σταδιακής υποχώρησης βρίσκεται πλέον η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα από την Πέμπτη, ωστόσο σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υπό το μηδέν.

Κανονικά κινούνται τα οχήματα στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας ενώ έχουν αποκατασταθεί και τα περισσότερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Καβάλας - Πρίνου και Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης.

Παράλληλα, ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου γίνονται τέσσερις αφίξεις και αναχωρήσεις ανά ώρα, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

Νωρίτερα εκατοντάδες ταξιδιώτες είχαν υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία στον αερολιμένα καθώς η χαμηλή ορατότητα προκάλεσε ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων.

Με καθυστερήσεις διεξάγονται πάντως τα δρομολόγια από τον σταθμό ΚΤΕΛ - Μακεδονία.

Αποκαταστάθηκε, μετά από 24 ώρες και χάρη στην παρέμβαση συνταξιούχων τεχνικών της ΔΕΗ, η ηλεκτροδότηση της Βόρειας Εύβοιας, η οποία διακόπηκε λόγω της κακοκαιρίας χθες το μεσημέρι.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας το τελευταίο διήμερο, από ανθρώπους που παγιδεύτηκαν στα χιόνια, ή για μεταφορά φαρμάκων σε αποκλεισμένες περιοχές.

Από τις 3 Ιανουαρίου έως σήμερα, πραγματοποιήθηκε από συνεργεία της Πυροσβεστικής μεταφορά 28 ασθενών κυρίως νεφροπαθών, σε διάφορες περιοχές.

Επίσης η Πυροσβεστική χρειάστηκε να μεταφέρει 45 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματα τους, στην Πεντέλη, την Κοζάνη την Πιερία και άλλες περιοχές.

Στην Αττική, κλειστή παραμένει από εχθές η περιφερειακή οδός Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς και η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω.

Πηγή: skai.gr, ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X