ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μετεωρίτης κάνει την νύχτα, μέρα (Vid)

Στην χώρα του... Άη Βασίλη ξημέρωσε πρόωρα!

Ο νυχτερινός ουρανός της Λαπωνίας φωτίστηκε από πτώση μετεωρίτη, δημιουργώντας μία άκρως εντυπωσιακή εικόνα, που, ευτυχώς, αποτυπώθηκε σε βίντεο.

Ο Atle Staalesen ήταν μάρτυς της λάμψης που φώτισε τον ουρανό της πατρίδας του Άγιου Βασίλη.

«Υπήρχαν παντού γύρω μας φώτα, σαν να έγινε μία πελώρια έκρηξη που διήρκησε για πέντε, έξι δευτερόλεπτα», είπε ο ίδιος, εξιστορώντας τα όσα έζησε.

Η λάμψη ήταν ορατή τόσο στη Χερσόνησο Κόλα της Ρωσίας, όσο και την Νορβηγία, όπου σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο νυχτερινός ουρανός «έλαμψε σαν να ήταν μέρα».

Ο Morten Bilet, εργαζόμενος στο Νορβηγικό Μετεωρολογικό Κέντρο τόνισε πως το φως προήλθε από μετεωρίτη ο οποίος κάηκε στην ατμόσφαιρα της Γης.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι μία μεγάλη πέτρα, ένας μετεωρίτης που κατευθυνόταν προς τα βουνά», είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Λάμπουν τόσο έντονα που τους λένε μπάλες φωτιάς, και εκρήγνυνται αρκετές φορές πέφτοντας».

Οι πληροφορίες των ειδικών βέβαια δεν έπεισαν τους πιο… ψαγμένους. Άλλοι κάνουν λόγο για βόλτα του… Άγιου Βασίλη με τους ταράνδους του πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ άλλοι είδαν έλευση του Superman από τον πλανήτη Κρίπτον στην Γη πίσω από τη μυστηριώδη λάμψη.

Πηγή: cnn.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X