ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μέι: Το Brexit θα γίνει στην ώρα του

Δεν είδαμε σημαντική πρόοδο, δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι «το Brexit θα γίνει στην ώρα του» μετά την συνάντηση που είχε με τους Ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Έχω ξεκαθαρίσει ότι το Brexit θα γίνει και θα γίνει στην ώρα του και αυτό θα το κάνω για τους Βρετανούς πολίτες. Θα διαπραγματευτώ σκληρά τις επόμενες μέρες», δήλωσε η Μέι.

«Αυτό που ακούω και βλέπω από τους Ευρωπαίους ηγέτες είναι θέληση να δουλέψουμε σκληρά από κοινού, ώστε η Βρετανία να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συμφωνία», πρόσθεσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

«Δεν θα είναι εύκολο, αλλά συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο Γιούνκερ ότι πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να ξεπεράσουμε αυτήν την κατάσταση και να ανταποκριθούμε στις ανησυχίες των Βρετανών βουλευτών, ώστε να αποκτήσουμε την πλειοψηφία στην ψηφοφορία που θα γίνει στην Βουλή», τόνισε η Μέι.

Η Μέι δήλωσε επίσης ότι μίλησε και με τον Ντόναλτν Τουσκ για το χθεσινό σχόλιο του οτι «αναρωτιέμαι τι είδους ειδική θέση στην κόλαση πρέπει να υπάρχει για όσους προώθησαν το Brexit χωρίς να διαθέτουν ούτε ένα χονδροειδές σχέδιο για την ασφαλή διεκπεραίωσή του», τονίζοντας του οτι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν στην συζήτηση και οτι προκάλεσαν «μεγάλη απογοήτευση σε όλους τους Βρετανούς».

Νωρίτερα, διαδηλωτές κατά του Brexit μπλόκαραν την είσοδο της Βρετανίδας πρωθυπουργού στα γραφεία της Κομισιόν, μπαίνοντας μπροστά στην αυτοκινητοπομπή της και φωνάζοντας συνθήματα. Τούσκ: «Δεν είδαμε σημαντική πρόοδο. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν» Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι η επίσκεψη της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι σήμερα στις Βρυξέλλες δεν οδήγησε στην επίτευξη σημαντικής προόδου, ωστόσο οι συνομιλίες για το Brexit μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας θα συνεχιστούν. «Δεν είδαμε σημαντική πρόοδο. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν» επισήμανε με ένα tweet o Τουσκ. Πηγή: kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X