ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα: Εκκενώθηκε χωριό στην Κρήτη

Μεγάλες δυνάμεις πυρόσβεσης και εναέρια μέσα

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από το απόγευμα της Τετάρτης, στην Κάρυστο Ευβοίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Βατήσι.

Οι ιδιαίτερα δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης ενώ, μέχρι στιγμής, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 16 οχήματα και 35 πυροσβέστες ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Την ίδια ώρα πυρκαγιά μαίνεται και σε δασική έκταση στο χωριό Σπίνας Χανίων όπου το μεσημέρι λίγο έλειψε να απειλήσει κατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν προληπτικά οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα.

Νέο πύρινο μέτωπο

Νέο πύρινο μέτωπο έχει ξεσπάσει από τις 6 το απόγευμα στην περιοχή του Μυλοποτάμου. Συγκεκριμένα η πυρκαγιά μαίνεται κοντά στον οικισμό Άγιος Σύλλας, μετά το Πέραμα, προς Γαράζο.

Εκεί έχουν σπεύσει 10 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 25 άνδρες, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα. Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για κάποια κατοικημένη περιοχή.

Την ίδια ώρα μαίνεται και η φωτιά στη Σπίνα του Δήμου Κανδάνου - Σελίνου στα Χανιά.

Στο μεγάλο πύρινο μέτωπο που έχει ξεσπάσει πολύ κοντά στο χωριό, οι δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης έχουν ενισχυθεί. Συμμετέχουν σε αυτήν 32 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 16 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα από Χανιά και Ηράκλειο.

Όπως αναφέρει το ekriti.gr το χωριό έχει εκκενωθεί καθαρά για προληπτικούς λόγους.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε δύσβατο σημείο γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της πυροσβεστικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την επιχείρηση της κατάσβεσης συντονίζει ο γενικός περιφερειακός διοικητής της πυροσβεστικής, Γιάννης Μαραγκάκης.

Πηγή: ΚΥΠΕ, ekriti.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X