ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με πτήση πάνω από τα Ίμια είπε αντίο ο Καμμένος

Το tweet από το ελικόπτερο

Μία φωτογραφία του με ρίψη στεφάνου πάνω από τα Ίμια ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος ως «τελική πράξη» της θητείας του.

«Τελική πράξη.... από εκεί που ξεκίνησε το ταξίδι. Ίμια τώρα.Τιμή στους ήρωες Βλαχάκο, Καραθανάση, Γιαλοψό και σε όλους όσοι έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδας. Το έθνος υποκλίνεται. Ευχαριστώ τους υπασπιστές μου, τον πιλότο ΣΝΧΗ Φιλίππου και το πλήρωμα του HU1 για όλα αυτά τα χρόνια».

Δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα

Την απόφασή του να καταψηφίσει την κυβέρνηση κατά τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, εξέφρασε ο επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, στην οποία ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματός του από την κυβέρνηση.

«Δεν θα απόσχουμε από την ψήφο εμπιστοσύνης. Θα καταψηφίσουμε. Δεν καταψηφίζουμε την κυβέρνησή μας, αλλά την κυβέρνηση που θα κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών», σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Υπογραμμίζοντας ότι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη θέση των ΑΝΕΛ είναι «καμία χρήση του όρου Μακεδονία», ο κ. Καμμένος εξήγησε ότι αν έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα ήταν σαν να ανέτρεπε την εντολή των ψηφοφόρων του που εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους προς το κόμμα του στη βάση της παραπάνω θέσης.

Όπως σημείωσε ο κ. Καμμένος, ζήτησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να τεθούν εκτός κυβέρνησης όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ που κατέχουν υπουργικές θέσεις, ενώ δήλωσε ότι «όποιος αποφασίσει να διατηρήσει την κυβερνητική του θέση θα διαγραφεί από το κόμμα».

Ως προς το επίμαχο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι αυτή σηματοδοτεί, σύμφωνα με τον ίδιο, την αντισυνταγματική «εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας», ζητώντας παράλληλα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να προβεί στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία.

Επιπλέον, εξέφρασε την πρόθεσή του να υπογράψει πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση ότι ο κ. Μητσοτάκης θα δεσμευτεί δημοσίως ότι δεν θα διαπραγματευτεί ποτέ τον όρο «Μακεδονία» και ότι ακόμα και αν ψηφιστεί η Συμφωνία θα την καταργήσει διά νόμου σε περίπτωση που αναλάβει την κυβέρνηση. Ωστόσο, μια τέτοια δέσμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί ένα απομακρυσμένο σενάριο, εκτίμησε ο κ. Καμμένος, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν λαμβάνει ξεκάθαρη θέση και ότι υπεκφεύγει των ευθυνών της.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο κ. Καμμένος έκανε αναδρομή στις συνθήκες δημιουργίας του κόμματός του, το οποίο όπως είπε έχει αντεπεξέλθει σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ενώ ως προς τη λύση του κυβερνητικού συνασπισμού σημείωσε ότι έλαβε τέλος «μια έντιμη συνεργασία δύο διαφορετικών κομμάτων».

Πηγή: kathimerini.gr, ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X