ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με «ντρίπλα» απέφυγε το φιλί από τον Γιούνκερ (Vid)

Ο Γιούνκερ είναι ιδιαίτερα διαχυτικός, αλλά δεν πιάνει σε όλο τον κόσμο

Από τις... καλύτερες στιγμές που μας έχει χαρίσει ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είναι ο τρόπος που σε κάθε σύνοδο υποδέχεται τους ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πάντα διαχυτικός, με διάθεση χιούμορ και πλάκας, επιχειρεί να δημιουργήσει μια φιλική ατμόσφαιρα σε μια καθόλα τυπική διαδικασία που άλλος στην θέση του ίσως θα προτιμούσε να διεκπεραιώσει χωρίς «πολλά - πολλά».

Όμως ο Λουξεμβουργιανός πολιτικός δεν είναι αυτής της σχολής, όπως έχει καταλάβει πολύ καλά ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που ειδικά κατά την περίοδο που η ελληνική κρίση βρισκόταν στο απόγειό της, είχε δεχτεί διάφορες χειρονομίες από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - χαϊδευτικά χαστουκάκια, φιλιά, ακόμα και... γραβάτα!

 Κατά την διάρκεια της υποδοχής του χθεσινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όμως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ βρήκε άλλο... «θύμα»: Τον νεοεκλεγέντα Σεμπάστιαν Κουρτς, από την Αυστρία. Με το γνωστό του ύφος, «ορμάει» να τον ασπαστεί στο μάγουλο, όμως ο 31χρονος Αυστριακός τον αποφεύγει, μάλλον αμήχανα, αν και με τακτ. 

Πηγή: protothema.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X