ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαύρο... χιόνι και εικόνες αποκάλυψης στην Σιβηρία (Vid)

Τρομάζουν τα στοιχεία έκθεσης της Ecodefence

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες, είναι η απόδειξη για το πόσο έχουμε κακοποιήσει τον πλανήτη που μας φιλοξενεί. Το μαύρο χιόνι που σκέπασε διάφορες περιοχές της Σιβηρίας προκαλεί τρόμο για την εξέλιξη της ρύπανσης του περιβάλλοντος και το μέλλον μας.

Σύμφωνα με το CBS, το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Kuzbass, όπου διαμένουν 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκτάσεις παραγωγής άνθρακα. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, το χιόνι που έπεφτε, «χρωματίστηκε» από τοξική σκόνη άνθρακα η οποία σκόρπισε στον αέρα από ανοικτούς λάκκους άνθρακα ή από κακώς συντηρημένα εργοστάσια της περιοχής.

Αρμόδια πηγή ανέφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι μια ασπίδα που απέτρεπε την εκτόξευση της τοξικής σκόνης στον αέρα, δεν λειτούργησε σωστά. Ωστόσο, τονίζεται ότι φαινόμενα σαν κι αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται. Όπως εξηγεί μέλος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Ecodefence», είναι δυσκολότερο το να βρεις λευκό χιόνι παρά μαύρο, κατά την χειμερινή περίοδο, εξηγώντας ότι οι μεγάλες ποσότητες σκόνης άνθρακα που βρίσκονται στον αέρα συνεχώς, γίνονται εμφανείς όταν χιονίζει.

Έκθεση της περιβαλλοντικής οργάνωσης αναφέρει μερικά τραγικά στοιχεία για την ποιότητα ζωής των κατοίκων: ο μέσος όρος ζωής τους είναι κατά 3-4 χρόνια μικρότερος σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο της Ρωσίας και έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να ασθενήσουν από φυματίωση, καθώς και να αναπτύξουν εγκεφαλικές δυσλειτουργίες από μικρή ηλικία.  

Η κατάσταση γίνεται ακόμα τραγικότερη, αν λάβει κανείς υπ' όψιν τα στοιχεία της ίδιας έκθεσης, που αναφέρει ότι τα μέτρα απάμβλυνσης του προβλήματος είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Μάλιστα, τον προηγούμενο Δεκέμβριο, οι τοπικές αρχές κατηγορήθηκαν ότι προσπάθησαν να κρύψουν το τοξικό μαύρο χιόνι... χρωματίζοντάς το! 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X