ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λονδίνο: Τεράστια πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Mandarin (Pics)

Ξύπνησαν οι «μαύρες» μνήμες του Grenfell

Σε συναγερμό τέθηκν ι οι αρχές στο Λονδίνο, καθώς η πόληκαλύφθηκεί από πυκνά σύννεφα καπνού. Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή του Knightsbridge, στο πολυτελές, πεντάστερο ξενοδοχείο Mandarin Oriental και επί τόπου έσπευσαν πάνω από 120 πυροσβέστες με τουλάχιστον 15 οχήματα, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονταν διαρκώς.

Ξύπνησαν μνήμες από τον πύργο Γκρένφελ στη βρετανική πρωτεύουσα. Η φωτιά ξέσπασε στoν τελευταίο όροφο του 12όροφου πολυτελούς ξενοδοχείου που βρίσκεται στη William Street, σε απόσταση αναπνοής από το διάσημο πολυκατάστημα Harrods, αλλά και το Harvey Nicols. Σύμφωνα με τη Dailymail, το ξενοδοχείο είχε ανοίξει τις πύλες του μετά από μεγάλη ανακαίνιση μόλις στις 29 Μαϊου, ενώ έχει πίσω του ιστορία 115 ετών. Το κόστος της διαμονής στο Mandarin Oriental, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ανέρχεται στις 600 λίρες τη βραδιά.

Πριν από λίγο βίντεο που δείχνει τους ενοίκους να εκκενώνουν το κτίριο, φαίνεται ο τραγουδιστής Ρόμπι Γουίλιαμς που βρισκόταν και εκείνος στο ξενοδοχείο.
Πλέον, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή και θα παραμείνουν εκεί τουλάχιστον για τις επόμενες ώρες για λόγους ασφαλείας.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση σε εξέλιξη. δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο αυτή την ώρα» δήλωσε στο CNN η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του ομίλου στον οποίο ανήκει το εμβληματικό ξενοδοχείο, Σάλλι Ντε Σόουζα.

Πηγή: protothema.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση