ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λαβρόφ για Τραμπ-Κιμ: «Πρέπει να ηρεμήσουμε τους θερμοκέφαλους»

Να ρίξουν τους τόνους και να μετριάσουν την πολεμική ρητορική τους, κάλεσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τους ηγέτες της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών

Να ρίξουν τους τόνους και να μετριάσουν την πολεμική ρητορική τους, κάλεσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τους ηγέτες της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών, προειδοποιώντας ότι μία πιθανή κατάρρευση της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, θα λειτουργήσει ενθαρρυντικά για την Πιονγιάνγκ.

«Η ανταλλαγή απειλών είναι αρκετά κακή, απαράδεκτη», δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, αναφερόμενος στις τελευταίες αμοιβαίες λεκτικές επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν. «Πρέπει να ηρεμήσουμε τους θερμοκέφαλους», προσέθεσε, τονίζοντας ότι είναι πεπεισμένος πως μία κοινή πρόταση Ρωσίας-Κίνας θα μπορέσει να φέρει μία διπλωματική λύση στην κρίση που βρίσκεται σήμερα η κορεατική χερσόνησος.

Αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Λαβρόφ προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην «συγκρίνουν ανόμοια πράγματα μεταξύ τους». «Το να θέσουμε σε επαναδιαπραγμάτευση τη συμφωνία θα σημαίνει ότι δεν την σεβόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, συμπληρώνοντας ότι αν η συμφωνία καταρρεύσει, η Βόρεια Κορέα δεν πρόκειται να συμφωνήσει να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα με αντάλλαγμα τη χαλάρωση των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί.

Σε σχέση με το Ιράν, η Ουάσινγκτον ζητά να ληφθούν υπόψη άλλες «απειλές» που θεωρεί ότι θέτει η Τεχεράνη στην Μέση Ανατολή, όπως το βαλλιστικό της πρόγραμμα, η επέμβαση της στη Συρία και οι κυβερνοεπιθέσεις.

«Η Ρωσία δεν είναι η μόνη που υποστηρίζει ότι είναι αναγκαίο να διασωθεί» αυτή η συμφωνία, συνέχισε, προσθέτοντας ότι «αυτό έχουν υποστηρίξει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες» που την έχουν υπογράψει και η πλειοψηφία των κρατών – μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X