ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπριος μουσικός συνελήφθη στις ΗΠΑ (Pics)

Έρανος για την εγγύηση της αποφυλάκισης του Ρένου Ευθυμίου

Χειροπέδες στον Κύπριο μουσικό, Ρένο Ευθυμίου, πέρασε η Μεταναστευτική Υπηρεσία (Immigration and Customs Enforcement, ICE). Ο Ρένος είχε έρθει για σπουδές στη Νέα Υόρκη, ωστόσο, για οικονομικούς λόγους διέκοψε τις σπουδές και δεν κατάφερε να ανανεώσει τη φοιτητική του βίζα, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί και να κρατείται στο Ντιτρόιτ και συγκεκριμένα στο Seneca County Jail (Detroit Field Office) στο Οχάιο.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα ekirikas.com, ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, Φίλιπ Κρίστοφερ, πρώτος πληροφορήθηκε για την σύλληψη του Ρένου και αμέσως ανέθεσε σε δικηγόρο, ειδικό στα θέματα μετανάστευσης, την υπεράσπιση του νεαρού συλληφθέντα, προκειμένου να αποφυλακιστεί σύντομα, με την καταβολή του ποσού της εγγύησης. Αναφέρεται, μάλιστα, ότι καταβλήθηκε ήδη το ποσό των δύο χιλιάδων δολαρίων που απαιτούνται ως προκαταβολή (retaining fee) για να αποφασίσει ο δικαστής για την απελευθέρωσή του με εγγύηση.

Επίσης, ο κ. Κρίστοφερ απέστειλε επιστολή, το απόγευμα της Δευτέρας, προς όλα τα μέλη Παγκυπρίου Συνδέσμου και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων, καλώντας τα να συμμετάσχουν σε εκδήλωση, που θα λάβει την μορφή εράνου, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό.

Πως συνελήφθη

Το περιστατικό, σύμφωνα με τον κ. Κρίστοφερ, συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στο Κλίβελαντ του Οχάιο στο λεωφορείο με το οποίο επέστρεφε από το Σικάγο. Οι άνδρες της Μεταναστευτικής Υπηρεσίας, όπως επεσήμανε, έκαναν έλεγχο για τον εντοπισμό και σύλληψη άλλου παράνομου μετανάστη που καταζητούνταν και επειδή διαπίστωσαν ότι ο Ρένος είχε παραβιάσει τη θεώρηση προέβησαν στη σύλληψή του.

Γνωστός και αγαπητός στην ομογένεια

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ο Ρένος Ευθυμίου είναι γνωστός στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης διότι είναι ντράμερ και συμμετείχε σε εκδηλώσεις του Παγκυπρίου Συνδέσμου, της Χορωδίας του Παγκυπρίου, καθώς επίσης και σε ερανικές εκδηλώσεις της Ομογένειας στην Αστόρια.

Ο Ρένος επρόκειτο να γιορτάσει τα γενέθλιά του την Παρασκευή με φίλους και το Σάββατο, 10 Μαρτίου, ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει με την ορχήστρα σε μια ελληνική βραδιά που επρόκειτο να διοργανωθεί σε εστιατόριο της Αστόριας.

Όπως ανέφερε άτομο του περιβάλλοντός του,  «ο Ρένος είναι ένα εξαιρετικό παιδί και ταλαντούχος μουσικός και δεν έχει καμία θέση σε μια φυλακή, κλεισμένος με βαρυποινίτες και εγκληματίες. Είναι ένα νέο παιδί και ένας ευαίσθητος άνθρωπος, που αυτή η στιγμή χρειάζεται τη συμπαράσταση και την αγάπη όλων μας. Ελπίζω όλη η Ομογένεια να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Παγκυπρίου και να συγκεντρωθούν τα χρήματα που θα απαιτηθούν για την εγγύηση και αποφυλάκισή του και για την επίλυση του θέματος της βίζας»

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X