ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κρυφό μήνυμα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε στην Ιρλανδία (pics)

Το «ξέθαψε» η φωτιά

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν αυτές οι φωτογραφίες που δείχνουν ένα κρυφό μέχρι σήμερα μήνυμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο μάλιστα εμφανίστηκε μετά από πυρκαγιά στην Κομητεία Γουίκλοου στην Ιρλανδία.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η λέξη που «ξεθάφτηκε» από την φωτιά είναι η Eire, που σημαίνει Ιρλανδία.

Τα γράμματα είχαν δημιουργηθεί από πέτρες σκαμμένες στο έδαφος, όταν την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, πόλεις στην Ιρλανδία χρησιμοποιούσαν αυτή την τεχνική προκειμένου να αποφύγουν τυχόν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον τους.

Κι αυτό γιατί η χώρα τότε με ηγέτη τον Έιμαν ντε Βαλέρα, παρέμεινε ουδέτερη κατά τη διάρκεια του πολέμου - παρόλο που παρείχε στήριξη στη Βόρειο Ιρλανδία , η οποία δέχτηκε επίθεση κατά την διάρκεια του συστηματικού βομβαρδισμού της Μεγάλης Βρετανίας από τους Γερμανούς στον Β' Παγκοσμίου Πολέμου, γνωστό και ως Blitz.

Τότε, λοιπόν, περίπου 80 τέτοια «σημάδια» τοποθετήθηκαν σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε οι πολεμιστές να μην βομβαρδίζουν της περιοχές αυτές.

Το ορόσημο στο Μπρέι Χεντ (έτσι λέγεται το χωριό της κομητείας) ήταν κρυμμένο για δεκαετίες κάτω από τη βλάστηση, αλλά αποκαλύφθηκε και πάλι λόγω της φωτιάς.

 Μάλιστα αυτοί που το πρωτοείδαν ήταν Ιρλανδοί αστυνομικοί όταν πετούσαν με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε «Τα σημάδια είναι αρκετά και συνηθισμένα στη δυτική ακτή, αλλά δεν τα βλέπουμε συχνά στα ανατολικά, μόλις ρίξαμε μία καλύτερη ματιά καταλάβαμε πως πρόκειται για ένα κομμάτι από το παρελθόν».

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X