ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καυγάδισαν on camera Μέι και Γιούνκερ (Vid)

Το βρετανικό Channel 5 διάβασε τα χείλη της Πρωθυπουργού

Το βρετανικό Channel 5 επιστράτευσε ειδικούς στο διάβασμα χειλιών για να καταλάβει τι ακριβώς έλεγαν η Τερέζα Μέι και ο Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ το βράδυ της Πέμπτης, λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχαν ένα έντονο τετ-α-τετ αμέσως μετά τις δηλώσεις του κ. Γιουνκέρ στους δημοσιογράφους, οι οποίες δεν άρεσαν καθόλου στην κα. Μέι. Η συζήτησή τους καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο πρωταγωνίστησε την Παρασκευή στα social media.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Γιουνκέρ είπε ότι το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit, που περιλαμβάνει την αμφιλεγόμενη ρύθμιση για τα Ιρλανδικά σύνορα, δεν είναι διαπραγματεύσιμο - γεγονός το οποίο σημαίνει ότι δεν πρόκειται να περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο. Πρόσθεσε δε ότι οι βρετανοι πρέπει «να μας πουν τι θέλουν και όχι να μας ρωτούν τι θέλουμε».

Λίγο αργότερα κι ενώ οι ευρωπαίοι ηγέτες ήταν έτοιμοι για την Σύνοδο Κορυφής, η κα. Μέι πλησίασε τον κ. Γιουνκέρ και σύμφωνα με τους ειδικούς που επιστρατεύτηκαν από το Channel 5, τον κατηγόρησε ότι την χαρακτήρισε «νεφελώδη» (nebulus) - με άλλα λόγια, ασαφή και ομιχλώδη.

Ο κ. Γιουνκέρ φαίνεται στο βίντεο να αρνείται ότι είπε τέτοιο πράγμα στους δημοσιογράφους αλλά η κα. Μέι επιμένει, ενώ ο κάμεραμαν απομακρύνεται και ανοίγει το πλάνο.

Το βέβαιον είναι ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός, αφού επέζησε της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής από τους βουλευτές του κόμματός της την Τετάρτη, πέρασε μία δύσκολη νύχτα στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, καθώς η έκκλησή της για ουσιαστικές αλλαγές στο σχέδιο για το Brexit δεν βρήκε καμμία ανταπόκριση από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X