ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Καθηλωμένα σήμερα τα αεροπλάνα της Ryanair σε πέντε χώρες

Ακυρώνονται εκατοντάδες πτήσεις και επηρεάζονται δεκάδες χιλιάδες επιβάτες

Απεργούν την Παρασκευή 10 Αυγούστου, οι πιλότοι της Ryanair σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες. Η 24ωρη απεργία αφορά πληρώματα σε Γερμανία, Σουηδία, Ιρλανδία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Περίπου 50.000 επιβάτες επηρεάζονται από την ακύρωση 400 πτήσεων. Όπως δήλωσε η ιρλανδική εταιρία, η πλειοψηφία των επιβατών έχει τακτοποιηθεί μέσω άλλων πτήσεών της. Στους υπόλοιπους έχει προσφερθεί χρηματική αποζημίωση ή ένα ταξίδι προς άλλο προορισμό. Συγκεκριμένα, η Ryanair ανακοίνωσε την ακύρωση 250 πτήσεων από και προς την Γερμανία, 104 από και προς το Βέλγιο και 22 από και προς την Σουηδία και 20 από και προς την Ιρλανδία.

Διαμαρτύρονται για τους χαμηλούς μισθούς και τις συνθήκες εργασίας που παρέχει η εταιρεία

Η κινητοποίηση των πιλότων είναι η σημαντικότερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα και αφορά στις συνθήκες εργασίας και στους μισθούς που δίνει η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους.

Διαβάστε, επίσης: Ακυρώσεις πτήσεων από Ryanair

Η Ryanair είχε καταφέρει να αποτρέψει αντίστοιχη απεργία τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν αναγνώρισε την ύπαρξη των συνδικαλιστικών οργάνων των υπαλλήλων της, για πρώτη φορά στην τριαντάχρονη ιστορία της. Το θέμα όμως των συλλογικών συμβάσεων εργασίας παραμένει ανοιχτό. Τα σωματεία ζητούν οι υπάλληλοι να υπόκεινται στη νομοθεσία του κράτους, όπου εργάζονται και όχι στην ιρλανδική νομοθεσία.

Άλλες 300 πτήσεις της Ryanair είχαν ακυρωθεί τον Ιούλιο, μετά από 48ωρη απεργία των πληρωμάτων καμπίνας σε Βέλγιο, Πορτογαλία και Ισπανία.

Πηγή: gr.euronews.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X