ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταιγισμός σεναρίων για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου

Νέα εκδοχή ότι διέλυσαν το πτώμα του με οξύ

Ανακοίνωση με την οποία θα παραδέχεται ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι είναι νεκρός και ότι ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα μιας ανάκρισης που είχε άσχημη εξέλιξη φέρεται να ετοιμάζει η Σαουδική Αραβία, όπως μετέδωσε το CNNμ, την ώρα που ομάδα Τούρκων και Σαουδαράβων ερευνητών «χτενίζει» το προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη.

Μια πηγή με γνώση της ανακοίνωσης ανέφερε ότι αυτή εξακολουθεί να ετοιμάζεται και μπορεί να αλλάξει.

Σύμφωνα με την πηγή, η ανάκριση είχε στόχο να οδηγήσει στην απαγωγή του από την Τουρκία, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο.

Η άλλη πηγή τόνισε ότι το πόρισμα πιθανώς να καταλήγει ότι η επιχείρηση διεξήχθηκε χωρίς εξουσιοδότηση και ότι όσοι εμπλέκονται για λογοδοτήσουν, τόνισε το CNN.

Τον σκότωσαν και διέλυσαν το πτώμα του με οξύ;

H τουρκική αστυνομία ερευνά ακόμη και την εκδοχή της δολοφονίας, αλλά και της εξαφάνισης του πτώματος, διαλύοντάς το με χρήση οξέως, όπως μετέδωσε σήμερα το Habertürk.

Αρχικά, η αστυνομία εξέφρασε αμφιβολίες για την συγκεκριμένη εκδοχή, ωστόσο, όσο προχωρά η έρευνα, τόσο οι αστυνομικοί, όσο και οι αξιωματούχοι της ασφάλειας δεν έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο.

H αρθρογράφος της ιστοσελίδας του Habertürk, Σεβιλάι Γιλμάν έγραψε οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν να ερευνούν τον ισχυρισμό του επικεφαλής της Τουρκοαραβικής Δημοσιογραφικής Ένωσης και φίλου του Κασόγκι, Τουράν Κισλακτσί, ο οποίος ανέφερε ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο και ξεφορτώθηκαν το σώμα του.

«Η αστυνομία και η MİT (οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) τώρα εξετάζουν σοβαρά αυτόν τον ισχυρισμό. Ερευνούν αν το σώμα του Κασόγκι διαλύθηκε μέσα σε οξύ», έγραψε.

Το CNN Türk , με τη σειρά του μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ότι οι ερευνητές αναζητούν ίχνη DNA του δημοσιογράφου και θα πραγματοποιήσουν έρευνες και εντός του γειτονικού κτηρίου του προξενείου.

Το Σάββατο η εφημερίδα Sabah μετέδωσε την πληροφορία ότι ένα τμήμα του φερόμενου βασανισμού του Τζαμάλ Κασόγκι καταγράφηκε από το Apple Watch που φορούσε και έχει «ανέβει» στο iCloud πριν να προλάβουν να το διαγράψουν οι Σαουδάραβες.

Ο Κασόγκι, ο οποίος ασκούσε κριτική στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας στις στήλες του στην Washington Post, εθεάθη τελευταία φορά να μπαίνει στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου, προκειμένου να λάβει κάποια έγγραφα για τον γάμο του.

Πηγή: Protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση