ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καρχαρίας δάγκωσε τουρίστρια και την τράβηξε στους κροκόδειλους (Vid)

Κόβει την ανάσα το βίντεο

Τον απόλυτο τρόμο έζησε μια τουρίστρια στη βορειοδυτική Αυστραλία, όταν ένας καρχαρίας της δάγκωσε το δάκτυλο ενώ προσπαθούσε να τον ταϊσει και την παρέσυρε μέσα σε νερά γεμάτα με κροκοδείλους.

Η Μελίσα Μπρούνινγκ βρισκόταν σ’ ένα γιοτ στην απόμερη περιοχή Κίμπερλι, της Ωκεανίας, κάπου 1.553 μίλια βόρεια του Περθ, όταν προσπάθησε να ταϊσει με τα χέρια της έως και τέσσερις μικρούς καρχαρίες-νοσοκόμους, που κολυμπούσαν γύρω από το σκάφος και γενικώς θεωρούνται φιλήσυχοι. Αλλά ένα απ’ τα κήτη, μήκους μόλις δύο μέτρων, φαίνεται ότι δεν υπολόγισε σωστά την απόσταση και την δάγκωσε στον δείκτη του δεξιού χεριού ρίχνοντάς την στα νερά του κόλπου Ντουγκόνγκ, όπου απαντώνται και κροκόδειλοι του αλμυρού νερού, που μπορούν να φθάσουν τα επτά μέτρα μήκος και πάνω από έναν τόνο βάρος!

Η 34χρονη φοβήθηκε ότι θα χάσει το δάκτυλό της και ίσως και τη ζωή της.

«Νομίζω ότι ο καρχαρίας πέρασε το ίδιο σοκ όπως κι εγώ. Ένιωσα μια τεράστια πίεση, σαν να ξεριζωνόταν από το οστό. Ανέβηκα στην επιφάνεια και φώναζα ‘έχασα το δάκτυλό μου, πάει το δάκτυλό μου”», είπε.

Σε βίντεο από κινητό τηλέφωνο που κατέγραψε το συμβάν τον περασμένο μήνα διακρίνεται η γυναίκα να ουρλιάζει καθώς πέφτει στα νερά, προτού την ανασύρουν οι φίλοι της και το πλήρωμα του σκάφους.

Ένας καρχαρίας-νοσοκόμος σαν κι αυτόν παρέσυρε στο νερό την Αυστραλή τουρίστρια (φωτογραφία: Wikipedia) Ένας καρχαρίας-νοσοκόμος σαν κι αυτόν παρέσυρε στο νερό την Αυστραλή τουρίστρια (φωτογραφία: Wikipedia)

Η γυναίκα έπαθε ένα κάταγμα, εκδορές και μια άσχημη μόλυνση, αλλά ως εκ θαύματος δεν έχασε το δάκτυλό της. «Δεν φταίει ο καρχαρίας, θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα είπε». Κι όπως δήλωσε, πήρε τώρα το μάθημά της: «να σέβομαι τη θαλάσσια ζωή, να την αντιμετωπίζω με δέος και να τα αφήνω ήσυχα».

Η Μπρούνινγκ πρόσθεσε ακόμη ότι δεν κατάλαβε πως έπρεπε να αφήσει το ψάρι με το οποίο τάιζε τους καρχαρίες να πέσει στο νερό και γι’ αυτό το κρατούσε στο χέρι.

«Όταν βρίσκεσαι στο νερό, [οι καρχαρίες] είναι στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Είναι το βασίλειό τους», είπε. «Δεν είμαστε φτιαγμένοι για να ζούμε στο νερό, ειδάλλως θα είχαμε βράγχια». 

Πηγή: iefimerida.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X