ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Παρισιού (pics)

Δυο νεκροί

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις εννέα το πρωί τοπική ώρα σε αρτοποιείο στην οδό Τρεβίζ στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 36, δώδεκα εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι υπάρχουν τέσσερις νεκροί εκ των οποίων οι δύο ήταν πυροσβέστες. Ωστόσο, ο εισαγγελέας του Παρισιού κατέβασε τον αριθμό σε δύο.

Η κατάσταση δύο από τους τραυματίες χαρακτηρίστηκε ως «εξαιρετικά επείγουσα», σύμφωνα με δηλώσεις πηγών στην εφημερίδα «Le Figaro».

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ στους δημοσιογράφους στο σημείο, όπως και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, η δήλαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ. Είπε πως περισσότεροι από 200 πυροσβέστες εμπλέκονται στην επιχείρηση διάσωσης.

Αυτόπτης μάρτυρας που διέμενε σε γειτονικό ξενοδοχείο είπε πως είδε μια μεγάλη πυρκαγιά να ξεσπά στο κτίριο που καταστράφηκε από την έκρηξη.

«Υπήρχαν τζάμια παντού, σπασμένες βιτρίνες ενώ παράθυρα έτριζαν μέχρι τον τρίτο και τον τέταρτο όροφο», δήλωσε ο 38χρονος Ντέιβιντ Μπανγκούρα.

Είπε πως καθώς πλησίαζε το σημείο, μια γυναίκα φώναζε για βοήθεια από τον πρώτο όροφο ενός κτιρίου: «Βοηθείστε μας, βοηθείστε μας, έχουμε παιδί».

Δύο ελικόπτερα προσγειώθηκαν στην Πλας ντ΄Οπερά προκειμένου να απομακρύνουν τα θύματα.

Η αστυνομία του Παρισιού βρίσκεται σε επιφυλακή για το ένατο Σάββατο των κινητοποιήσεων του κινήματος των κίτρινων γιλέκων με μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης να έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία κατά των διαδηλώσεων.

View image on Twitter

kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση