ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισπανία: Οι φωτογραφίες των καταζητούμενων για τις επιθέσεις

Οι αρχές της Ισπανίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία της Καταλονίας τις φωτογραφίες των υπόπτων που αναζητούνται για την επίθεση στη Βαρκελώνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και στην παραθεριστική κωμόπολη Καμπρίλς, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό περισσότερων από 100.

Οι αρχές της Ισπανίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Ισπανία για τη σύλληψή τους. Ο Μουσά Ουκαμπίρ φέρεται να ήταν ο οδηγός του βαν που σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε 88, κάποιους σε σοβαρή κατάσταση, στην Ράμπλα, την καρδιά της Βαρκελώνης.

Ο Ουκαμπίρ είναι κάτοικος της πόλης Ριπόλ της Καταλονίας και συμπληρώνει τον Οκτώβριο τα 18 του χρόνια. Τα έγγραφα του μεγαλύτερου αδελφού του Ντρις Ουκαμπίρ χρησιμοποιήθηκαν για την ενοικίαση του βαν.

Οι αρχές ότι τα νεαρά άτομα που αναζητούνται ριζοσπαστικοποιήθηκαν πρόσφατα, και γι’ αυτό ήταν «κάτω από το ραντάρ» της αστυνομίας.

Προ δύο ετών ο Μούσα Ουκαμπίρ είχε δημοσιεύσει στη δημοφιλή στην Ισπανία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Kiwi μηνύματα που δείχνουν τη ριζοσπαστικοποίησή του. Ενδεικτικό είναι ένα από αυτά: «Αν με ρωτούσαν τι θα έκαναν την πρώτη μου ημέρα σαν απόλυτος άρχοντας του κόσμου, θα αποφάσιζα να σκοτώσω απίστους».

Τα αδέλφια Ουκαμπίρ διέμεναν επί χρόνια στη Ριπόλ, είχαν σπουδάσει εκεί και ήταν γνωστά στην πόλη. Ο Ντρις είχε εργαστεί εδώ και αρκετό καιρό σε ένα γνωστό εστιατόριο στην περιοχή. Ο Μούσα έπαιξε μάλιστα και στην τοπική ομάδα E.F. S. Ripoll.

Η αστυνομία της Καταλονίας συνεχίζει τις έρευνες σε σπίτια οικείων του Ουκαμπίρ και έχει αναπτύξει μπλόκα σε αυτοκινητόδρομους και αλλά στρατηγικά σημεία για να εμποδίσει τη διαφυγή του και άλλων υπόπτων δραστών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση