ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ήρωας ή ανεύθυνος; Ποιος είναι ο πρώην μοναχός και προπονητής

Έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης

Ο προπονητής ποδοσφαίρου που οδήγησε την ομάδα του στην σπήλια έχει διχάσει την κοινή γνώμη που παρακολουθεί την δραματική επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη.

Κάποιοι τον επαινούν με τον τρόπο που χειρίστηκε την κατάσταση αφού υποστηρίζουν ότι κράτησε τα αγόρια ήρεμα φροντίζοντας τα ενώ κάποιοι άλλοι του ρίχνουν όλο το φταίξιμο αφού αυτός οδήγησε την ομάδα του εντός της σπηλιάς.  Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι όταν βρέθηκε η ομάδα, o προπονητής ήταν πιο ο αδύναμος, αφού αρνήθηκε να φάει τα τρόφιμα που είχε πάρει μαζί του, δινοντάς τα στα αγόρια.

Διαβάστε επίσης: «Απίστευτα δυνατά τα αγόρια»

Ο Ekapol Chantawong (Ake), 25 χρόνων, γεννήθηκε στο Myanmar αλλά τώρα ζει στην πόλη Mae Sai στην Ταϊλανδή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Ekapol έχασε τους γονείς του σε νεαρή ηλικία και ο μόνος κοντινός συγγενής που του έχει απομείνει είναι η γιαγιά του.

Έγινε μοναχός για λίγα χρόνια κάτι που κάνουν αρκετοί άντρες στην Ταϊλανδή και στην συνέχεια αποφάσισε να γίνει προπονητής ποδοσφαίρου κάνοντας αίτηση για να εργαστεί στην ομάδα Moo Pa (Wild Boar).

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα πριν τον εγκλωβισμό του στην σπήλιά ο 25χρονος επισκεπτόταν καθημερινά τον ναό ενώ τα απογεύματα προπονούσε τα παιδιά, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα πηγαίνε στο Μyanmar για να φροντίσει την γιαγιά του.

Τα σενάρια για το πώς εγκλωβίστηκαν
Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι μπήκαν στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ για πικ-νικ. Ωστόσο, ένας διασώστης δήλωσε σε βρετανικά ΜΜΕ ότι τα παιδιά είχαν πάει στο σπήλαιο για κάποιου είδους «τελετή μύησης». Το δεύτερο αυτό σενάριο υποστηρίζεται και από τα ευρήματα των διασωστών τις περασμένες ημέρες. Τα παιδιά είχαν βγάλει τα παπούτσια τους και τις τσάντες τους πριν μπουν στο νερό και μπουν στο τούνελ.

 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X