ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΗΠΑ: Συναγερμός από την απόπειρα ενόπλου να εισβάλει στην κατοικία του Γκιουλέν

Φύλακας είδε έναν ένοπλο εισβολέα

Έρευνες για περιστατικό στο συγκρότημα κατοικιών, όπου διαμενει ο αυτοεξόριστος ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν στην Πενσυλβάνια πραγματοποίησε η αστυνομία.

Η αστυνομία της Πενσυλβάνια κλήθηκε στο κτιριακό συγκρότημα, αφότου ένας φύλακας είδε έναν ένοπλο εισβολέα, με μαύρα ρούχα, δήλωσε εκπρόσωπος του Γκιουλέν.

Ο φύλακας έριξε μία προειδοποιητική βολή και ο φερόμενος εισβολέας διέφυγε, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς, ή για συλλήψεις και το συμβάν θεωρείται λήξαν, τόνισε στο πρακτορείο Reuters ο Αλπ Ασλαντογκάν, υπεύθυνος τύπου του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα.

Περιπολικά της αστυνομίας της Πολιτείας της Πενσυλβάνια εθεάθησαν γύρω από το περιφραγμένο συγκρότημα και στο Σέιλορσμπουργκ,στα Ποκόνο Όρη, σύμφωνα με φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο από τοπικούς δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία του BBC, η έρευνα διήρκεσε δύο ώρες, ωστόσο ακόμη η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει επισήμως οτιδήποτε σχετικό με τα αποτελέσματα των ερευνών.

Ο ιμάμης Γκιουλέν, ηγέτης του κινήματος Hizmet, κατηγορείται από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως ενορχηστρωτής του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X