ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ινδονησία: Αυτό είναι το ηφαίστειο που προκάλεσε το φονικό τσουνάμι (pics,vid)

Το όνομα του... «γιος του Κρακατόα»

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νεκρών έχει περάσει τους 220. Οι τραυματίες είναι πάνω από 800, δεκάδες και οι αγνοούμενοι. Η υποθαλάσσια έκρηξη από το ηφαίστειο Κρακατόα αφήνει πίσω της εικόνες αποκάλυψης. Μόνο θάνατο και καταστροφή.

Το ηφαίστειο Κρακατόα ήταν ενεργό από τον περασμένο Ιούνιο. Συχνά στήλες ηφαιστειακής στάχτης γέμισαν τον ουρανό.

Οι εικόνες που δείχνουν τη στιγμή που ποτάμια λάβας κατρακυλούν στις πλαγιές του ηφαιστείου, προκαλούν δέος. Μια εικόνα απόκοσμη, συγκλονιστική.

Όπως συγκλονιστικές είναι και οι φωτογραφίες που τράβηξε από το διάστημα και τον Ευρωπαϊκό Διαστημικό Σταθμό ο Γερμανός αστροναύτης Άλεξ Γκεργκ. Είναι 22 Σεπτεμβρίου 2018 όταν τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες από το διάστημα και δείχνουν ηφαιστειακή στάχτη να καλύπτει την περιοχή πάνω από τη Σούντα Στρέιτ.

Έκρηξη του ηφαιστείου τον Οκτώβριο 2018

 

Αυτή είναι η ιστορία του

Το 1883, η έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα αποτέλεσε μια από τις χειρότερες ηφαιστειακές εκρήξεις στην ιστορία καθώς έχασαν τη ζωή τους περίπου 36.000 άνθρωποι. Η ηφαιστειακή τέφρα τότε έφτασε ακόμη και στην αμερικανική ήπειρο.

Η γεωμορφολογία των νησιών αυτών άλλαξε μάλιστα ύστερα από αυτή την έκρηξη και το ηφαίστειο Κρακατόα εξαφανίστηκε κάτω από τη θάλασσα. Ωστόσο, γύρω στο 1930 ένα νέο νησί εμφανίστηκε περίπου στην ίδια τοποθεσία, επίσης με ένα ηφαίστειο που συνεχίζει να ανεβαίνει κάθε χρόνο. Στην Ινδονησία βαφτίστηκε «Anak Krakatau», που σημαίνει ο «γιος του Κρακατόα».

Πηγή:  www.newsit.gr / Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X