ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ίμια: Η στιγμή της σύγκρουσης του Ελληνικού και του τουρκικού πλοίου (Vid)

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο έκανε μανούβρες και έπεσε πάνω στο ελληνικό

Οι τουρκικές προκλήσεις στον ελληνικό χώρο συνεχίζονται είτε από αέρος είτε από θαλάσσης, όμως την Τετάρτη τα χειρότερα αποφεύχθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Αιτία ήταν ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, το οποίο βρέθηκε να κινείται εντός ελληνικών υδάτων.

Συγκεκριμένα, το περιπολικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Köyceğiz» βρέθηκε κοντά στα Ίμια, με την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος» η οποία έκανε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή, να ακολουθεί το τουρκικό σκάφος.
Το τουρκικό περιπολικό TCG Köyceğiz

Τότε όμως εμφανίστηκε ακόμη ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής το οποίο έκανε ελιγμούς γύρω από την ελληνική κανονιοφόρο και σε μικρή απόσταση, περίπου 1-1,5 μίλι από τα Ίμια. Ενώ έκανε μανούβρες γύρω από την κανονιοφόρο, η τουρκική ακτοφυλακίδα έπεσε πάνω στο ελληνικό πολεμικό πλοίο.

Το τουρκικό περιπολικό «Köyceğiz» ακούμπησε την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» στην αριστερή πλευρά. Πηγές του ΓΕΕΘΑ τόνισαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές στο ελληνικό πλοίο ή τραυματισμοί και ο «Νικηφόρος» και συνέχισε κανονικά την περιπολία του, ενώ η τουρκική ακταιωρός επέστρεψε στα χωρικά ύδατα της γείτονος.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο της επακούμβησης, όπως καταγράφηκε και δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Πηγή: protothema.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X