ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η χειρότερη πυρηνική καταστροφή που έμεινε στην ιστορία (pics)

Τα επίπεδα ραδιενέργειας της περιοχής εξακολουθούν να είναι υψηλά

Στις 26 Απριλίου του 1986 ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθούσε την τραγωδία στο Τσέρνομπιλ.

Στο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Τσέρνομπιλ, λειτουργούσαν τέσσερις αντιδραστήρες RBMK, ένα από τα πρώτα μοντέλα σοβιετικής σχεδίασης και το παλαιότερο μοντέλο που βρίσκεται σε χρήση σήμερα.

Η αλυσιδωτή πυρηνική αντίδραση ξεκίνησε στον αντιδραστήρα Νο 4, το πάνω μέρος του οποίου εξερράγη. Δύο άνθρωποι πέθαναν ακαριαία, ενώ 28 πυροσβέστες και εργαζόμενοι του εργοστασίου έχασαν τη ζωή τους τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Η τραγωδία στο Τσέρνομπιλ ήταν μία από τις χειρότερες πυρηνικές καταστροφές στην ιστορία, με τον αριθμό των ανθρώπων που επηρεάστηκαν να παραμένει άγνωστος, ενώ τα επίπεδα ραδιενέργειας της περιοχής παραμένουν υψηλά. Οι επιστήμονες, μάλιστα, προειδοποιούν πως δεν είναι ασφαλές να μείνει κανείς σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το Τσέρνομπιλ για τα επόμενα 20.000 χρόνια.

Ωστόσο, το 2011 η ουκρανική κυβέρνηση έδωσε άδεια σε όσους το επιθυμούν να επισκεφθούν την περιοχή. Τα τελευταία χρόνια, λοιπόν, φωτογραφίες από την περιοχή αποτυπώνουν το πώς είναι το Τσέρνομπιλ.

 iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση