ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η τελευταία φωτογραφία μέσα από το αεροπλάνο της Lion Air (pic,vid)

Κανένας επιζών από την πτήση

Νεκροί θεωρούνται για τια αρχές της Ινδονησίας και οι 189 επιβαίνοντες – πλήρωμα και επιβάτες, ανάμεσά του και δύο παιδιά και ένα μωρό – της πτήσης JT610 της ιδιωτικής εταιρείας Lion Air που συνετρίβη στη θάλασσα ανοικτά της Ιάβας σήμερα, μόλις μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα, την πρωτεύουσα της Ινδονησίας.

Τα σωστικά συνεργεία που επιχειρούν στο σημείο που θεωρούν ότι συνετρίβη το αεροσκάφος – ένα υπερσύγχρονο Boeing 737 Max – ανασύρουν συνεχώς από την θάλασσα μέλη σορών, αποσκευές, προσωπικά αντικείμενα επιβατών και συντρίμμια του αεροπλάνου αλλά δήλωσαν ότι δεν ελπίζουν ότι θα βρεθούν επιζώντες.

Ο επικεφαλής των διασωστών της Ινδονησίας, Bambang Suryo Aji δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Η πρόβλεψή μου είναι ότι κανείς δεν επιβίωσε. Δεν βρήκαμε ούτε έναν επιζών, βρίσκουμε μόνο διαμελισμένα πτώματα και έχουν περάσει πολλές ώρες από την ώρα της συντριβής. Πιθανότατα έχουν πεθάνει και οι 189 επιβαίνοντες».

 

Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την θαλάσσια περιοχή για το εντοπισμό της ατράκτου του αεροσκάφους και των μαύρων κουτιών.

Την ίδια ώρα, στα social media μέσων ενημέρωσης της Νιγηρίας κυκλοφορεί εδώ και λίγη ώρα μία φωτογραφία επιβατών με μάσκες οξυγόνου στο πρόσωπο, και αναφέρουν ότι πρόκειται για την τελευταία φωτογραφία μέσα από το μοιραίο Boeing πριν την συντριβή.

 

Σύμφωνα με τα δεδομένα της πτήσης όπως τα κατέγραψε ο ιστότοπος Flightradar24, το αεροσκάφος ανέβηκε σε ύψος περίπου 5.000 ποδών (1.524 μέτρων), έχασε ύψος, κατόπιν το ανέκτησε, πριν αρχίσει να πέφτει προς τη θάλασσα. Η τελευταία θέση στην οποία καταγράφηκε ότι βρισκόταν ήταν σε ύψος 3.650 ποδών (1.113 μ.) με την ταχύτητά του να έχει αυξηθεί στους 345 κόμβους, ενώ σύμφωνα με γεωγραφικά δεδομένα από το Google Maps απείχε 15 χιλιόμετρα βόρεια της ινδονησιακής ακτογραμμής.

Αυτό είναι το πρώτο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη Boeing 737 Max, ένα νέο και τεχνολογικά προηγμένο αεροσκάφος, ιδιαίτερα αποδοτικό σε ό,τι αφορά την οικονομία καυσίμου. Ωστόσο, το συγκεκριμμένο αεροσκάφος Lion Ai είχε αντιμετωπίσει τεχνικό πρόβλημα και σε προηγούμενη πτήση.

 

Σύμφωνα με τον Σιντού Ραχάγιου, επικεφαλής της διεύθυνσης πολιτικής αεροπορίας του ινδονησιακού υπουργείου Μεταφορών, το πλήρωμα του αεροσκάφους «ζήτησε να επιστρέψει» στο αεροδρόμιο πριν αυτό «χαθεί από τα ραντάρ».

«Το αεροσκάφος αυτό είχε πετάξει στο παρελθόν από την Ντενπασάρ στην Τσενκαρένγκ (στη Τζακάρτα). Υπήρχε αναφορά για ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο λύθηκε βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας.Έντουαρντ Σιράιτ.

 

Πηγή: kathimerini.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X