ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η στιγμή που ο Παυλόπουλος «απέφυγε» τη χειραψία με τον Ερντογάν

Δείτε την αμήχανη στιγμή στο βίντεο

Επεισοδιακή υπήρξε η συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Προκόπη Παυλόπουλο, η οποία μετετράπη σε ιστορική λογομαχία για τα εθνικά θέματα, με αιχμή του δόρατος την Συνθήκη της Λωζάνης και την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Ο τούρκος πρόεδρος έθεσε ευθέως και με τρόπο προκλητικό, θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης. Ο Προκόπης Παυλόπουλος του απάντησε οτι οι συνθήκες δεν τροποποιούνται και ότι οι καλές σχέσεις των δυο χωρών, απαιτούν τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Απτόητος ο Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε κάνοντας μάλιστα και παραλληλισμό με την τροποποίηση του Συντάγματος της Τουρκίας. Καταλήγοντας, ευχαρίστηκε στα τουρκικά τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος στην διάρκεια των δηλώσεων Ερντογάν είχε ζωγραφισμένο ένα παγωμένο χαμόγελο στα χείλη. Και σε αντίθεση με το διπλωματικό πρωτόκολλο, ο κ. Παυλόπουλος επιλέγει στο τέλος της συνάντησης, αντί να δώσει το χέρι του στον Ταγίπ Ερντογάν για την καθιερωμένη χειραψία... να στραφεί προς τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία και να τους δείξει με μια κίνηση, οτι οι δηλώσεις τελείωσαν.

Δείτε την αμήχανη στιγμή στο βίντεο:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση