ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Ρωσία ζήτησε σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία

Δεν θα συμμετάσχει η Ιταλία σε στρατιωτική επίθεση

Η Ρωσία ζήτησε να γίνει αύριο Παρασκευή δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με θέμα συζήτησης τη Συρία, ανέφεραν διπλωμάτες.

Το αίτημα κατατέθηκε, αφού ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Εθνη, Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε ότι "άμεση προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε τον κίνδυνο ενός πολέμου" και κάλεσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να αποφύγουν να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον Συρίας.

Η Ρώμη ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτική επίθεση στη Συρία 

Η Ιταλία δεν θα έχει κανέναν άμεσο ρόλο σε μια τελική στρατιωτική επίθεση δυτικών δυνάμεων ενάντια σε δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, αλλά θα παράσχει υλικοτεχνική στήριξη στους συμμάχους της, ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι είχε πολυάριθμες "διεθνείς" επαφές σήμερα, ανάμεσα σε αυτές με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, προστίθεται στην ανακοίνωση.

"Η Ιταλία δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτικές ενέργειες στη Συρία", δήλωσε ο Τζεντιλόνι στους συμμάχους, υπογραμμίζεται. "Με βάση τις τωρινές διεθνείς και διμερείς συμφωνίες, η Ιταλία θα συνεχίσει να προσφέρει υλικοτεχνική υποστήριξη σε συμμαχικές δυνάμεις".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X