ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μετά το σκάνδαλο το... «αντίο» στο Facebook

Διασημότητες διαγράφουν το προφίλ τους δημιουργώντας «κίνημα»

Μεγάλο κύμα αντιδράσεων ξέσπασε στα social media μετά το σκάνδαλο- αποκάλυψη, πως τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών στο Facebook, κατέληξαν στα χέρια της εταιρείας Cambridge Analytica.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό διασημότητες και αξιόλογοι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσαν μέσω αναρτήσεων, πως διέγραψαν το προσωπικό τους προφίλ ξεκαθαρίζοντας πως θεωρούν το Facebook αναξιόπιστο μέσο.

Η αντίδραση χιλιάδων χρηστών έφερε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του «κινήματος» «#DeleteFacebook», γύρω στα μέσα Μαρτίου. Το νέο hashtag συνοδεύει πλέον πολλές αναρτήσεις χρηστών, οι οποίοι αποφάσισαν να απομακρυνθούν από το Facebook, με τον Ζάκερμπεργκ να δηλώνει πως το κίνημα δεν έχει «ουσιαστικό αντίκτυπο» στην επιχείρηση.

Ο Christopher Ailman, επικεφαλής του επενδυτικού κλάδου του συνταξιοδοτικού συστήματος των κρατικών φοιτητών της Καλιφόρνια, δήλωσε την Τετάρτη ότι απενεργοποίησε τον προσωπικό του λογαριασμό λόγω της «προσβλητικής» έλλειψης εποπτείας και κακής διαχείρισης στο Facebook.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα απαντήσει εντός της εβδομάδας σε ερωτήσεις των αμερικανών κοινοβουλευτικών για πρώτη φορά μετά το σκάνδαλο.

Στη λίστα με τις προσωπικότητες και τις δημοσιότητες που απαρνούνται το Facebook μετα το σκάνδαλο που ξέσπασε συμπεριλαμβάνεται ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc, Έλσον Μοσκ, καθώς και αρκετοί γνώριμοι του «κόκκινου χαλιού», όπως οι Will Ferrell, Cher, Rosie O'Donnell, Jim Carrey και το συγκρότημα Massive Attack.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X