ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η «μαθήτρια» του ISIS: Είναι έγκυος και θέλει να επιστρέψει στην Αγγλία

Δεν μετάνιωσε για τίποτα

Αντρέας Γιωργαλλάς

Μια από τις 3 μαθήτριες που έφυγαν από το Λονδίνο το 2015 για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος δηλώνει ότι δεν έχει μετανιώσει για τίποτα αλλά θέλει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μιλώντας από καταυλισμό προσφύγων στην Συρία όπου βρίσκεται, είπε ότι είναι 9 μηνών έγκυος και θέλει να επιστρέψει σπίτι της για χάρη του παιδιού που θα φέρει στον κόσμο.

Αποκαλύπτει επίσης ότι γέννησε ακόμα δύο μωρά τα οποία έχουν πεθάνει, ενώ περιγράφει και τον τρόπο που πέθανε η μια από τις φίλες της που την ακολούθησε στην Συρία κατά την διάρκεια βομβαρδισμού.

Οι τρεις νεαρές έφυγαν από αεροδρόμιο του Gatwick με προορισμό την Τουρκία και από εκεί πέρασαν από τα σύνορα στην Συρία. Οι γονείς τους δεν είχαν ιδέα για τα πλάνα τους αφού τους είπαν ότι απλά θα έβγαιναν έξω.

Στην συνέντευξή της στους Times είπε πως όταν έφτασαν στην Raqqa έμειναν σε ένα σπίτι που υπήρχαν και άλλες υποψήφιες «νύφες του ISIS». Η ίδια ζήτησε όπως παντρευτεί έναν αγγλόφωνο μαχητή ηλικίας 20 έως 25 ετών, δέκα μέρες μετά παντρεύτηκε ένα 27χρονο Ολλανδό μαχητή που είχε ασπαστεί το Ισλάμ.

Από τότε ήταν μαζί μέχρι που προσπάθησαν να δραπετεύσουν από την Baghuz πριν δύο βδομάδες. Ο σύζυγος της παραδόθηκε σε μια ομάδα Σύρων μαχητών και αυτή είναι πλέον ένα από τις 39 χιλιάδες άτομα που διαμένουν σε καταυλισμό προσφύγων στην Βόρεια Συρία.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς ήταν η ζωή σε ένα οχυρό του ISIS, η ίδια απάντησε ότι ήταν μια φυσιολογική ζωή. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο η περιγραφή της για αυτή την «φυσιολογική» ζωή, «υπήρχαν βόμβες παντού», δηλώνει και συνεχίζει «την πρώτη φορά που είδα κομμένο κεφάλι ήταν μέσα σε κάλαθο και δεν στεναχωρήθηκα καθόλου. Ήταν από κάποιο αιχμάλωτο μαχητή, έναν εχθρό του Ισλάμ. Το μόνο που σκέφτηκα ήταν το τι θα έκανε σε μια μουσουλμάνα αν είχε την ευκαιρία». Τέλος είπε ότι «πλέον δεν είμαι το ίδιο χαζό κοριτσάκι που έφυγε στα 15 της από το Ηνωμένο Βασίλειο πριν τέσσερα χρόνια. Δεν μετανιώνω που ήρθα εδώ».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X