ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η ασυνεννοησία και η σύγχυση δημοσίων υπηρεσιών έκαψε τους ανθρώπους μου»

Η Βαρβάρα Βουκάκη Φύτρου έχασε τον σύζυγο και τα δυο παιδιά της

Η μήνυση της Βαρβάρας Βουκάκη Φύτρου που έχασε τον σύζυγο και τα δυο παιδιά της στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι, διαβιβάστηκε στη Βουλή. Είναι η πρώτη μήνυση που βάζει στο κάδρο ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Η Βαρβάρα Βουκάκη Φύτρου είναι η γυναίκα που έχασε τα πάντα στο Μάτι. Ο άνδρας της Γρηγόρης και ο γιος της Ανδρέας, 11 ετών, κάηκαν δίπλα στο αυτοκίνητό τους. Η Εβίτα της, μόλις 13 ετών, πρωταθλήτρια ποδηλασίας, έπεσε από γκρεμό στην προσπάθειά της να σωθεί από τις φλόγες. O δικηγόρος της για πρώτη φορά αποκαλύπτει στο Star το ατέλειωτο δράμα αυτής της γυναίκας.

«Αν ήξερα ότι θα γινόταν αυτό, δεν θα ήθελα να έλειπα, θα ήθελα να ήμουν εκεί. Αυτή ήθελε να έχει το ίδιο τέλος», λέει ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος.

«Είναι τεράστια η τραγικότητα, δεν μπορώ να σας μεταφέρω… ο εντολέας μου είναι η Εβίτα και το αδερφάκι της», λέει συγκινημένος.

Η Βαρβάρα Βουκάκη, στη μήνυσή της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «λόγω της ασυνεννοησίας και της σύγχυσης μεταξύ των δημόσιων λειτουργών και υπηρεσιών, δεν αποκλείστηκε ο παραλιακός δρόμος που οδηγεί από τη Ραφήνα στο Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι».

Αποτέλεσμα, δεκάδες οδηγοί να εγκλωβιστούν, ανάμεσά τους και η οικογένειά της.

Και συνεχίζει: «Οι επιβάτες ενστικτωδώς εγκατέλειψαν τα οχήματά τους για να συνεχίσουν πεζοί προς τη θάλασσα για την προστασία τους. Εκεί η φωτιά πέρασε κυριολεκτικά από πάνω τους και τους κατέκαψε. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία βρέθηκαν απανθρακωμένοι ο σύζυγος μου και ο υιός μου».

Η μήνυση της τραγικής μητέρας και συζύγου στρέφεται κατά των Ηλία Ψινάκη, Ρένα Δούρου, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Τόσκα του πρώην Γ. Γ πολιτικής προστασίας Γιάννη Καππάκη και των πρώην αρχηγών της πυροσβεστικής και της ελληνικής αστυνομίας. Τους κατηγορεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

«Δεν πρόκειται να γλιτώσουν οι υπεύθυνοι. Θα αποδείξουμε ότι είναι η πιο μεγάλη ευθύνη ανθρώπων για τον χαμό των 98 ανθρώπων που αποκλειστικά θα το φέρουν βάρος στη ψυχή τους. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχει γίνει», λέει ο δικηγόρος της κυρίας Φύτρου.

Η μήνυση της Βαρβάρας Βουκάκη διαβιβάστηκε στη Βουλή. Αυτό που θέλει η τραγική μητέρα και σύζυγος είναι να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για τον χαμό της οικογένειάς της. Το έγκλημα αυτό λέει χαρακτηριστικά, δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο.

protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X