ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η αστυνομία ταυτοποίησε τους δράστες που δηλητηρίασαν τον Σκριπάλ και την κόρη του!

Και ναι, είναι Ρώσοι

Η βρετανική αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους δράστες που δηλητηρίασαν τον κατάσκοπο Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του χρησιμοποιώντας τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, μεταδίδουν σήμερα διεθνή ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές με άμεση γνώση της πορείας των ερευνών.

Σύμφωνα με το Associated Press, αρκετοί Ρώσοι εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην διπλού πράκτορα και τις κόρης του Γιούλια, στο Σάλσμπερι.

Μια πηγή του πρακτορείου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες της επίθεσης με Νόβιτσοκ μέσω εικόνων από κλειστό σύστημα τηλεόρασης. Μάλιστα έχουν επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές, διασταυρώνοντάς τις με τα αρχεία των ανθρωπων που μπήκαν στην χώρα το ίδιο διάστημα. Είναι πλέον βέβαιοι ότι πρόκειται για Ρώσους».

Η Σκότλαντ Γιαρντ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η είδηση αυτή έρχεται μόλις λίγα 24ωρα αφότου ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, γέλασε κοροϊδευτικά σε συνέντευξή του μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, όταν ερωτήθηκε αν η Ρωσία εμπλέκεται στις επιθέσεις στο βρετανικό έδαφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ξεκινά και επίσημα η έρευνα για τον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μιας 44χρονης Βρετανής που πέθανε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οκτώ περίπου μέρες αφού ήρθε σε επαφή με Νόβιτσοκ.

Η αστυνομία πιστεύει ότι δολοφονήθηκε με την ίδια «παρτίδα» του νευροτοξικού παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση κατά των Σκριπάλ τον περασμένο Μάρτιο.

 

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X