ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η 13χρονη Κύπρια που έκανε την πάθησή της όπλο (Vid)

Η Νίκη βοηθά άλλα παιδιά να αγαπήσουν τον εαυτό τους

Η 13χρονη Νίκη Χρίστου, είναι μαθήτρια Γυμνασίου και ζει στην Βρετανία. Αν και, μέχρι την ηλικία των έξι ετών, ζούσε μια φυσιολογική ζωή, οι γονείς της παρατήρησαν στην δεξιά πλευρά του προσώπου της φλέβες. Η διάγνωση του γιατρού της, ήταν «αρτηριοφλεβική δυσπλασία», η οποία προκάλεσε σοβαρή παραμόρφωση στο πρόσωπό της.

Ωστόσο, η Νίκη δεν το έβαλε κάτω! Το 2016 κέρδισε το βραβείο, «Child of courage», της Daily Mirror, παρουσία της Τερέζα Μέι και του Πρίγκιπα Καρόλου.

Φέτος, κέρδισε το βραβείο «Points of Light», το οποίο απονέμεται σε ήρωες που είχαν μια ιδέα και την υλοποίησαν, ενθαρρύνοντας χιλιάδες άλλους ανθρώπους να αλλάξουν την ζωή τους και να κάνουν πράξη δικές τους ιδέες.

Η Νίκη Χρίστου, με την σειρά της, φτιάχνει βίντεο, τα οποία αναρτά και μοιράζεται στο διαδίκτυο, βοηθώντας άλλα παιδιά να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που τους φέρνει η ζωή.

Η Νίκη βγήκε νικήτρια

Όταν διαγνώστηκε με «αρτηριοφλεβική δυσπλασία», άρχισε μια σειρά επισκέψεων σε γιατρούς και νοσοκομεία, ενώ της απαγορεύθηκαν όλες οι δραστηριότητες που θα μπορούσαν να ανεβάσουν την αρτηριακή της πίεση, καθώς συχνά πάθαινε αιμορραγίες.

Η νεαρή κοπέλα, όμως, δεν πτοήθηκε κι έφτιαξε το πρώτο βίντεο το οποίο ανέρτησε στο διαδίκτυο, μοιραζόμενη λεπτομέρειες για την πάθηση που της άλλαξε την ζωή. Σε βίντεο της που ακολουθούν, η Νίκη δίνει συμβουλές ακόμα και για μακιγιάζ!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση