ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Για να μην μείνεις άνεργος γίνε πιλότος

Η αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας παγκοσμίως εκτίναξε τη ζήτηση

Η αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας παγκοσμίως εκτίναξε τη ζήτηση για πιλότους, οι οποίοι είναι συχνά πλέον σε θέση να επιλέξουν να εργαστούν σε αεροπορικές εταιρείες που θα προσφέρουν καλύτερους μισθούς ή συνθήκες εργασίας, κατάσταση που θα μπορούσε να πλήξει αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Η αυξανόμενη ζήτηση για πλήρωμα πιλοτηρίου συνδέεται με το κύμα συνταξιοδοτήσεων και την αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας, για την οποία η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) αναμένει ότι θα διπλασιαστεί σε 7,8 δισεκατομμύρια επιβάτες το 2036.

"Είναι σίγουρο ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού πιλοτηρίου και τώρα «πηγαίνουν στην αεροπορική εταιρεία που προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες" εργασίας, δήλωσε ο Marc Houalla, επικεφαλής του εθνικού ινστιτούτου πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας (ENAC) μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κρίση έχει ήδη γίνει αισθητή στην ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, η οποία αναγκάστηκε να ακυρώσει 20.000 πτήσεις μεταξύ Σεπτεμβρίου και Μαρτίου, καθώς βρέθηκε χωρίς επαρκείς πιλότους λόγω θεμάτων προγραμματισμού και φυγής πιλότων οι οποίοι αναζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Μέχρι στιγμής φέτος, η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Norwegian ανακοίνωσε ότι έχει προσλάβει 160 πιλότους που έχουν εγκαταλείψει τη Ryanair, αριθμός που αποτελεί το ένα τέταρτο από τους 600 πιλότους που στοχεύει να προσλάβει το 2017.

Στο μεταξύ, οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν "μισθούς που είναι λίγο τρελοί", δήλωσε ο Christophe Tharot, επικεφαλής της γαλλικής συντεχνίας πιλότων SNPL.

Η Κίνα αναμένεται να ξεπεράσει το 2022 τις Ηνωμένες Πολιτείες ως η μεγαλύτερη αεροπορική αγορά στον κόσμο, σύμφωνα με την IATA.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X