ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γαλλία: «Χειρόγραφη διαθήκη» πίστης στο ISIS βρέθηκε στο σπίτι του Μαροκινού (pics)

Αυτός είναι ο δράστης

Σημειώματα που παραπέμπουν στο Ισλαμικό Κράτος και μοιάζουν με πολιτική διαθήκη βρέθηκαν μέσα στο σπίτι του δράστη των επιθέσεων στην Κρακασόν και την Τρεμπ, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.

«Η έρευνα (...) οδήγησε στην ανακάλυψη σημειωμάτων που παραπέμπουν στο Ισλαμικό Κράτος και μας κάνουν να σκεφθούμε μία [πολιτική] διαθήκη, καθώς και υλικό ψηφιακής υποστήριξης», δήλωσε μία πηγή.

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, «οι ερευνητές βρήκαν μια χειρόγραφη διαθήκη όπου δηλώνει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος».
Οι ερευνητές προσπαθούν να προσδιορίσουν τους λόγους για τους οποίους ο μαροκινής καταγωγής 25χρονος Γάλλος πέρασε στην πράξη και αναζητούν ενδεχόμενους συνεργούς. Εμφανιζόμενος ως «στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους» ο Ραντουάν Λακντίμ σκότωσε χθες τέσσερις ανθρώπους.

Με τον χαρακτηρισμό "S" (Κρατική Ασφάλεια) λόγω των διασυνδέσεών του με το σαλαφιστικό κίνημα από το 2014, ο Ραντουάν Λακντίμ παρακολουθείτο για ένα διάστημα από τις αρχές επειδή υπήρχαν υποψίες για ριζοσπαστικοποίησή του αλλά από την παρακολούθησή του δεν είχε προκύψει κάποια ένδειξη που να θεωρηθεί προάγγελος βίαιων ενεργειών.


Ο ήρωας αστυνομικός που θυσιάστηκε για τους ομήρους

Ήρωική μορφή αυτής της ομηρίας αναδείχθηκε ένας 44χρονος αξιωματικός της χωροφυλακής, ο Αρνό Μπελτράμ, ο οποίος διαπραγματεύτηκε με τον τρομοκράτη και πήρε τη θέση των ομήρων στο σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ.

Τραυματίστηκε σοβαρά και υπέκυψε στα τραύματα του τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο 44χρονος αξιωματικός «έσωσε ζωές και τίμησε το σώμα και τη χώρα μας», τόνισε ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποτίοντας φόρο τιμής στον Αρνό Μπελτράμ.

Όπως αποκάλυψε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν, «ο αντισυνταγματάρχης πήρε τη θέση των ομήρων μετά από διαπραγματεύσεις με το δράστη».

Ο αστυνομικός «είχε αφήσει το τηλέφωνό του ανοικτό στο τραπέζι (...) και όταν ακούσαμε τους πυροβολισμούς οι ειδικές δυναμεις επενέβησαν και εξόντωσαν το δράστη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ τόνισε επίσης ότι ήταν «μια πράξη ηρωισμού όπως κανουν πάντα οι χωροφύλακες, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπηρεσία του έθνους- η πράξη του αξίζει την αναγνώριση του έθνους».


Το χρονικό της ομηρίας

Ο δράστης εισέβαλε στο σούπερ μάρκετ στις 11:15 το πρωί, φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος, θα σας σκοτώσω όλους!».

 

 

Ο Μαροκινός, Ρεντουάν Λακντίμ, που εξέφρασε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν στο σούπερ μάρκετ όπου είχε ταμπουρωθεί, κρατώντας ομήρους.

Η τρελή πορεία του δολοφόνου ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην πόλη Καρκασόν πυροβολώντας τέσσερις αστυνομικούς των γαλλικών ΜΑΤ που επέστρεφαν από το γυμναστήριο. Από τους πρώτους αυτούς πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, προφανώς σοβαρά αφού η σφαίρα πέρασε τον πνεύμονα όχι μακριά από την καρδιά, θρυμματίζοντας τα πλευρά.

Ο δράστης τράπηκε στη συνέχεια σε φυγή με ένα αυτοκίνητο, αφού σκότωσε τον οδηγό και τραυμάτισε τον συνοδηγό.

Φθάνοντας στη γειτονική Τρεμπ μπήκε στο σουπερμάρκετ πυροβολώντας τους ανύποπτους υπαλλήλους και κρατώντας στη συνέχεια όμηρους τα υπόλοιπα άτομα.

Η παρέμβαση του «ηρωικού» χωροφύλακα συνέβαλε στο να δοθεί η τελική λύση.

Παρά το γεγονός ότι ο Κολόμπ δήλωσε πως ο νεαρός Μαροκινός έδρασε μόνος, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η τζιχαντιστική οργάνωση ανέφερε πως ένας «στρατιώτης του χαλιφάτου» πραγματοποίησε την επίθεση χωρίς ωστόσο να δώσει άλλες πληροφορίες.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X