ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φιλανδία: Πολλαπλή επίθεση με μαχαίρι και τραυματίες

Δεκάδες τραυματίες, ανάμεσα τους και ένα βρέφος από πυροβολισμούς

Πυροβολισμοί ακούστηκαν την Παρασκευή το απόγευμα στην πόλη Τούρκου της νοτιοδυτικής Φινλανδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς και πυροβολήθηκε από την αστυνομία. Ένα άτομο έχει συλληφθεί αφού πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στο πόδι.

Η εφημερίδα Turun Sanomat, αναφέρει πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος είναι νεκρός.

Η φινλανδική αστυνομία αναφέρει ότι πολλοί άνθρωποι έχουν μαχαιρωθεί, και ζητεί από τους πολίτες να αποφύγουν να βγαίνουν στους δρόμους. Φινλανδικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα μωρό.

Η αστυνομία διεξήγαγε μια επιχείρηση στο κέντρο της Τούρκου το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Puutori-Market μετά από αναφορές ότι ένα -ή δύο- άτομα μαχαίρωναν πολίτες αδιακρίτως.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι άκουσαν ένα ή περισσότερους πυροβολισμούς, και είδαν τουλάχιστον ένα άτομο βρίσκεται στο έδαφος χωρίς να μην κινείται.

Περίπου στις 4:40 μ.μ. (τοπική ώρα), η αστυνομία ανακοίνωσε μέσω του Twitter: «Πολλοί άνθρωποι μαχαιρώθηκαν στο κεντρικό Τούρκου και οι άνθρωποι καλούνται να αποφύγουν το κέντρο της πόλης».

Παράλληλα δόθηκε εντολη να αναπτυχθούν δυνάμεις της αστυνομίας στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και σε σταθμούς του τρένου.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X