ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έχουμε ακμαίο ηθικό, είπαν οι δύο στρατιωτικοί

«Δεν θα έπρεπε να είναι, ίσως ούτε για μια ημέρα»

Το αίτημα αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται επί δυόμιση μήνες στην Τουρκία είναι «πιο ζωντανό και πιο ρεαλιστικό από ποτέ», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αφότου τους επισκέφτηκε στις φυλακές Αδριανούπολης.

Τόνισε πως οι δύο έλληνες ένστολοι κρατούνται «αναίτια» και βρίσκονται σε ένα χώρο όπου «δεν θα έπρεπε να είναι, ίσως ούτε για μια ημέρα». Προσέθεσε ότι κάθε μέρα που περνάει εκτίθενται στη διεθνή κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό όσοι «δημιούργησαν και παρατείνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση»,

Κατά τη συνάντηση, οι δύο στρατιωτικοί διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Βουλής ότι έχουν ακμαίο ηθικό και αντιλαμβάνονται την εμβληματική πλέον διάσταση που παίρνει για τον ελληνικό λαό η άδικη κράτησή τους.

Μολονότι κρατούνται από την 1η Μαρτίου, το κατηγορητήριο σε βάρος τους δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί ούτε έχει οριστεί δικάσιμος. Η τουρκική Δικαιοσύνη έχει απορρίψει τρία αιτήματα αποφυλάκισής τους.

Ο κ. Βούτσης είπε πως μετέφερε στους δύο στρατιωτικούς τα μηνύματα συμπαράστασης που στους στέλνουν όλοι οι Έλληνες, από τον απλό πολίτη έως την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Σημείωσε πως με την συμπεριφορά τους οι δύο στρατιωτικοί επιδεικνύουν κουράγιο και ευθύνη.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει συνδέσει άρρηκτα το θέμα των δύο Ελλήνων με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 κι έχουν ζητήσει άσυλο.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X