ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εξοπλίζουν τα υπερσύγχρονα Sukhoi Su-57 με υπερηχητικούς πυραύλους (vid)

Oι πύραυλοι που πετούν με ταχύτητα δεκαπλάσια του ήχου

Όπως ανέφερε πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass τα μαχητικά πέμπτης γενιάς πολλαπλών ρόλων Sukhoi Su-57 θα είναι εφοδιασμένα με πυραύλους, που θα έχουν τεχνικές δυνατότητες παρόμοιες με εκείνες των υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal Kh-47M2 (κωδική ονομασία : «Στιλέτο») , που όπως αποκάλυψε τον περασμένο Μάρτιο ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους, θα μπορούν να πετούν με ταχύτητα δεκαπλάσια του ήχου!

«Βάσει του ρωσικού εξοπλιστικού προγράμματος της δεκαετίας 1018-2027 τα μαχητικά Su-57 θα είναι εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους. Τα μαχητικά θα εφοδιαστούν με πυραύλους που θα έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με εκείνα των Kinzhal, αλλά θα είναι μικρότερου μεγέθους και ενσωματωμένοι», ανέφερε η πηγή.

Όπως είχε πει την άνοιξη ο Ρώσος πρόεδρος «οι πύραυλοι που πετούν με ταχύτητα δεκαπλάσια του ήχου μπορούν να κάνουν μανούβρες σ’ όλη τη διάρκεια της πορείας τους μέχρι το στόχο, πράγμα που τους επιτρέπει να ξεπερνούν όλα τα υφιστάμενα -και νομίζω τα μελλοντικά- αντιαεροπορικά, αντιπυραυλικά συστήματα μεταφέροντας συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές σε ακτίνα άνω των 2.000 χιλιομέτρων».
Οι πύραυλοι Kinzhal, που έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στο αμερικανικό Πεντάγωνο, τοποθετούνται προς το παρόν στα μαχητικά Mikoyan MiG-31K. Η Ρωσία έχει πολλές φορές στο παρελθόν υπερβάλει όσον αφορά τις δυνατότητες εξοπλιστικών της συστημάτων για να προκαλεί φόβο στους αντιπάλους της, σημειώνουν δυτικά ΜΜΕ. Αλλά στην Ουάσιγκτον παίρνουν την απειλή, ειδικά αυτή τη φορά, στα σοβαρά με την αρμόδια υπηρεσία προηγμένων αμυντικών ερευνών (DARPA) να πασχίζει να αναβαθμίσει τα σύγχρονα αντιπυραυλικά συστήματα, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τον νέο κίνδυνο.


Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X