ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εταιρία κατασκευάζει ιπτάμενο… υπεραυτοκίνητο

Το μισό το συναρμολογεί μάλιστα ο ιδιοκτήτης

Η ιδέα του ιπτάμενου αυτοκινήτου δεν ανήκει πια στην επιστημονική φαντασία, αν και ένα καινούριο έρχεται τώρα να μαγνητίσει τα βλέμματα.

Switchblade το λένε και όλοι ελπίζουν αυτό τουλάχιστον να γίνει πραγματικότητα, καθώς τα περισσότερα δεν αποδείχτηκαν παρά ευσεβείς πόθοι. Και όλα τους παρέμειναν «2 χρόνια μακριά» από την κυκλοφορία τους!

Αυτό το κατασκευάζει μια εταιρία που λέγεται Samson και είναι ουσιαστικά ένα ιπτάμενο τρίκυκλο με αποσπώμενα φτερά και ουρά. Πιάνει τα 200 μίλια την ώρα στον αέρα και μπορεί να ανέβει στα 13.000 πόδια, όπως μας λένε οι εκτιμήσεις, γι’ αυτό και το αποκαλούν «ιπτάμενο sportscar»

Η τιμή του θα κυμαίνεται στις 118.000 ευρώ (140.000 δολάρια), αν και υπάρχει και μια Limited Edition εκδοχή των 500.000 δολαρίων. Θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2018 υποτίθεται, και λέμε υποτίθεται γιατί τα περισσότερα ιπτάμενα αυτοκίνητα δεν εγκατέλειψαν ποτέ το έδαφος.

Η καινοτομία του συγκεκριμένου είναι πως το 51% του θα πρέπει να το φτιάξεις μόνος σου. Υπάρχει «τυράκι» πίσω από την κίνηση φυσικά, καθώς το γεγονός ότι το συναρμολογεί ο πελάτης το κατατάσσει στα «πειραματικά/αυτοσχέδια αεροσκάφη» και μπορεί να τη γλιτώσει έτσι από τους περιορισμούς ασφαλείας των αεροπλάνων. Όσο για τις τρεις του ρόδες, είναι ακριβώς το ίδιο για τις δικλείδες ασφάλειας των τετράτροχων (όπως ρύποι και μέτρα παθητικής ασφάλειας).

Αν θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, θα φανεί στο αμέσως επόμενο διάστημα…

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X