ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ερντογάν: Θεωρεί πρόωρη θεωρεί την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Ανέτοιμη εμφανίζεται η Άγκυρα να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό

Ανέτοιμη εμφανίζεται η Άγκυρα να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό, παρατείνοντας έτσι την περίοδο περισυλλογής που κήρυξε ο ΓΓ του ΟΗΕ μετά τον τερματισμό της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι τα Ηνωμένα Έθνη διαβίβασαν στη Λευκωσία το μήνυμα ότι στη συνάντηση που είχε με τον Αντόνιο Γκουτέρες, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν του είπε ότι «είναι ακόμη πρόωρο να ξαναρχίσουμε»(too early to restart).

Κύκλοι των Ηνωμένων Εθνών εκτιμούν ότι η Άγκυρα περιμένει εκτός των γερμανικών εκλογών και τις αυστριακές που θα γίνουν στα μέσα Οκτωβρίου, ώστε να έχει καθαρότερη εικόνα για τις δυνατότητες που θα έχει να αποσπάσει ανταλλάγματα από την Ε.Ε., για μια μετατόπιση θέσεων στο κυπριακό.

Ως αποτέλεσμα, η σχεδιαζόμενη - για μετά την έκδοση της έκθεσης των καλών υπηρεσιών - επίσκεψη του βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ Τζέφρι Φέλτμαν στην Κύπρο μετατοπίζεται για αργότερα. Ο κ. Φέλτμαν είχε χθες συνάντηση με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη και σύμφωνα με τουρκικές πηγές και τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί.

Η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Μουσταφά Ακιντζί θα γίνει σήμερα, περίπου στη 1:30 τοπική ώρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει συμπεριληφθεί στο επίσημο πρόγραμμα συναντήσεων του ΓΓ, ωστόσο πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι γύρω στη 1:30 θα προβεί σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

 

 
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση