ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παρίσι: Τρομοκρατική επίθεση ή οικογενειακή τραγωδία;

Ο δράστης φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

Οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε σήμερα με μαχαίρι στην Τραπ (Ιβελίν) είναι η μητέρα και η αδελφή του επιτιθέμενου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.
 
Άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση, μετά την οποία ο επιτιθέμενος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.

Νωρίτερα: 

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός μετά από την επίθεση με μαχαίρι στο προάστιο Trappes του Παρισίου λίγο μετά τις 10 το πρωί (ώρα Γαλλίας). Όπως μετέδωσε το Reuters την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος «χωρίς να δίνει αποδείξεις για τον ισχυρισμό του». 

Αρχικά το Reuters μετέδωσε ότι ο δράστης της επίθεσης «εξουδετερώθηκε» από την αστυνομία και στη συνέχεια το Europe 1 μετέδωσε ότι υπέκυψε στα τραύματά του.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται η Le Parisien αναφέρουν ότι ο δράστης μετά την επίθεσή του μπήκε σε κάποιο κιόσκι από το οποίο φώναζε στους αστυνομικούς «ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Μην μπείτε, θα σας καθαρίσω όλους». Κατά τις ίδιες πληροφορίες λίγο μετά τις 10:20 (ώρα Γαλλίας) βγήκε από το χώρο και τότε τον πυροβόλησαν οι αστυνομικοί.

Πληροφορίες του Europe1 αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν περίπου 30 ετών και χτυπούσε αδιακρίτως με το μαχαίρι ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες είχε απασχολήσει τις γαλλικές αρχές το 2016 για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Η ανάρτηση της γαλλίκής αστυνομίας στο Twitter για το περιστατικό:

 

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X