ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επέστρεψε στην φυλακή... επειδή δεν είχε που να πάει

H κοινότητα τον αντιμετώπισε ως «ξένο σώμα»

Το σωφρονιστικό κατάστημα της πόλης Ντίξον, όπου κρατήθηκε από το 1973 έως τον Απρίλιο του 2018, οπότε και αφέθηκε ελεύθερος, είναι το τελευταίο καταφύγιο για τον σίριαλ κίλερ του Σικάγο, Καρλ Ρέιμαν.

Τις λίγες ημέρες που πέρασε στο Λαγκράνζ, προάστιο του Σικάγο, οι περίοικοι ήταν ανάστατοι και αποφάσισαν να κάνουν το παν για να τον εκδιώξουν.

Και τα κατάφεραν. Ο ηλικιωμένος, πρώην δολοφόνος πέντε ατόμων το 1972 μέσα σε εστιατόριο, μετακινήθηκε στην Κάλουμετ Σίτι, αλλά ούτε εκεί μπόρεσε να βρει ηρεμία.

Όπως και στο Λαγκράνζ έτσι και εδώ η κοινότητα τον αντιμετώπισε ως "ξένο σώμα", ως "επικίνδυνο", ως "απόβλητο", σύμφωνα με το CBS Chicago.

Ανεπιθύμητος από παντού και ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες, στην πείνα και την ανέχεια, η επιλογή είναι μονόδρομος. Να επιστρέψει στη φυλακή, αυτή τη φορά με τη θέλησή του.

Οι αρχές της Κάλουμετ Σίτι λένε ότι ανακάλυψαν ότι ο Ρέιμαν ζούσε στην πόλη τους αφού είχαν πλημμυρίσει με τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα από ανθρώπους που ζούσαν στην κοινότητα.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Κρίστοφερ Φλέτσερ δήλωσε στο CBS Chicago: "Έχει καταστρέψει πέντε οικογένειες και αυτό προκαλεί ανησυχία στους δημότες μας".

Από την άλλη πλευρά ο δικηγόρος Άλαν Μιλς, ο οποίος εκπροσωπεί τους πρώην τροφίμους των σωφρονιστικών καταστημάτων, υπογραμμίζει ότι ο 77χρονος εξέτισε την ποινή των 45 χρόνων που του επέβαλε η Πολιτεία και δικαιούται, πλέον, να επανενταχθεί στην κοινωνία.

"Η Πολιτεία του Ιλινόις, έχει ήδη αποφασίσει ότι ο άνθρωπος αυτός δεν αποτελεί κίνδυνο για κανέναν", δήλωσε ο Μιλς. "Έχει περάσει την τελευταία δεκαετία, φροντίζοντας τους συνανθρώπους του στον ξενώνα αστέγων του Ντίξον. Έχει κάνει ό,τι μπορεί για να αντισταθμίσει το φρικτό του έγκλημα".

Στις 27 Απριλίου 2018 ο Καρλ Ρέιμαν, 77 ετών, διάβηκε την πύλη εξόδου της φυλακής.

Πριν από 46 χρόνια είχε βρεθεί για πρώτη φορά πίσω από τους τοίχους. Καταδικάστηκε για δολοφονία πέντε ανθρώπων σε εστιατόριο στο Γιόρκβιλ το 1972.

Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν 150 χρόνια κάθειρξης με δικαίωμα αναστολής το 2018.

Την Πέμπτη, 27 Απριλίου 2018, το Συμβούλιο Ελέγχου Φυλακών του Ιλινόις συνεδρίασε και με ψήφους 8-4 ενέκρινε την αίτηση αποφυλάκισης του πρώην σίριαλ κίλερ.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση