ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επεισόδια με διαδηλωτές στις Πρέσπες: Συγκρούσεις και χημικά (Vids, Pics)

Δείτε εικόνες από την περιοχή όπου υπεγράφη η συμφωνία

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων υπέγραψαν τη συμφωνία για το ονοματολογικό, ωστόσο την ίδια στιγμή η ένταση παραμένει, μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα.

Σε σημείο που η Αστυνομία έχει μπλοκάρει το δρόμο, πριν από λίγο έγινε νέα μεγάλη ένταση με αντικείμενα και χημικά. Ειδικότερα, διαδηλωτές που ήθελαν να σπάσουν το μπλόκο για να πλησιάσουν τον τόπο διεξαγωγής της τελετής για την υπογραφή, συγκρούστηκαν ξανά με αστυνομικούς.

Ανάλογο επεισόδιο είχε προκληθεί και λίγο ώρα νωρίτερα, σε αλλο σημείο του μπλόκου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Life-events.gr, πολλοί διαδηλωτές αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα ενώ αναφέρθηκαν και λιποθυμίες.

Τεταμένο το κλίμα στα μπλόκα στις Πρέσπες

Εκατοντάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στις 10.30 στη Βίγλα Πισοδερίου, χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της τελετής. Κατόπιν ομάδα διαδηλωτών αποφάσισε να πραγματοποιήσει πορεία προς το χωριό Ψαράδες, όπου έχουν μεταβεί Τσίπρας και Ζάεφ με τις αντιπροσωπείες τους. Στόχος να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σημείο της τελετής.

Σε κάποιο σημείο της πορείας, οι διαδηλωτές έπεσαν πάνω σε ένα από τα δεκάδες μπλόκα της αστυνομίας και σημειώθηκε ένταση ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές.

Μια ομάδα πολιτών προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με τις δυνάμεις να αντιδρούν άμεσα. Αντικείμενα και πέτρες εκσφεδονίστηκαν από την πλευρά των πολιτών, με την αστυνομία να απαντά κάνοντας χρήση χημικών.

Δείτε τις εικόνες από τα επεισόδια νωρίτερα το πρωί:

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X