ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελεύθερος με βραχιολάκι και εγγύηση 1 εκατ. δολαρίων ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν (vid)

Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό το Μάρτιο του 2013 και για εξαναγκασμό σε στοματικό έρωτα το 2004

Ελεύθερος αφέθηκε ο πρώην πανίσχυρος παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, μετά την παράδοσή του στις αστυνομικές αρχές και την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του.

Μετά και από διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν της σημερινής διαδικασίας, ο Γουάινσταϊν αφέθηκε ελεύθερος, με εγγύηση 1 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και την υποχρέωση να φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Επίσης, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, υποχρεούται να παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές, ενώ συμφώνησε ότι δεν θα πραγματοποιεί ταξίδια πέραν της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ.

Σε βάρος του Γουάινσταϊν απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες για βιασμό μίας γυναίκας το Μάρτιο του 2014 στη Νέα Υόρκη, καθώς και για εξαναγκασμό μιας άλλης γυναίκας σε πεολειχία το 2004, όπως διευκρινίζει το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, χωρίς όμως να αναφέρονται τα ονόματα των θυμάτων.

 

Οι όροι της απελευθέρωσης προσδιορίστηκαν κατά τη διάρκεια της σύντομης ακρόασης μπροστά στο δικαστή του Μανχάταν. Η ακρόαση έγινε στη βάση προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στον εισαγγελέα του Μανχάταν και τον δικηγόρο του, Μπεν Μπράφμαν.

«Χρησιμοποίησε τη θέση του, τα χρήματά του και τη δύναμή του»

Ένας κατήγορος ανέφερε στο δικαστή ότι η έρευνα συνεχίζεται και ότι οι αρχές ενθαρρύνουν και άλλα θύματα να βγουν και να μιλήσουν.

Μεταφέρθηκε με χειροπέδες από το αστυνομικό τμήμα

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν μεταφέρθηκε με χειροπέδες και συνοδευόμενος από αστυνομικούς κατά τη μετάβασή του από το αστυνομικό τμήμα στο αυτοκίνητο που θα τον οδηγούσε στο δικαστήριο. Οι χειροπέδες βγήκαν στο δικαστικό μέγαρο, ωστόσο ο πρώην πανίσχυρος παραγωγός συνοδευόταν από αστυνομικές δυνάμεις.

 

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X