ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Ξημερώματα στην Ελλάδα οι Κούκλατζης και Μητρετώδης

Επιστρατεύεται το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Τα ξημερώματα της Τετάρτης θα παραλάβει το ελληνικό πρωθυπουργικό αεροσκάφος τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που αφέθησαν σήμερα ελεύθεροι μετά από απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα αναχωρήσει για την Αδριανούπολη στη 01:00πμ όπου θα παραλάβει τους Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελο Μητρετώδη και γύρω στις 03:00πμ αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τους υποδεχθεί ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα βρίσκεται διπλωματική αποστολή της Ελλάδας με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, αλλά και ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Περιμέναμε ότι η Παναγία θα έκανε ένα θαύμα

«Επειδή προσβλέπουμε στην Παναγία, περιμέναμε να κάνει το θαύμα της, όπως καταλαβαίνετε η συγκίνηση είναι μεγάλη», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χρήστος Κούκλατζης, θείος του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη, ο οποίος κρατείτο από τον περασμένο Μάρτιο στις φυλακές της Αδριανούπολης μαζί με τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη. Οι δύο στρατιωτικοί απελευθερώθηκαν με απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου, σήμερα χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ αν υπήρχαν ενδείξεις ότι επίκειται η αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών, ο κ. Κούκλατζης ανέφερε ότι δεν υπήρχε στην πράξη οτιδήποτε που να παραπέμπει στη σημερινή απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου, «όμως επειδή προσδοκούμε στην Παναγία, ελπίζαμε και περιμέναμε από στιγμή σε στιγμή κάτι να ακούσουμε».

Αυτή τη στιγμή τρέμουν τα χέρια μου, σίγουρα είναι ένας Δεκαπενταύγουστος που θα τον θυμόμαστε, κατέληξε.

Νωρίτερα

Ελεύθεροι έως τη δίκη τους αφέθηκαν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν επί πέντε και πλέον μήνες στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Η ελληνίδα πρόξενος στην Αδριανούπολη ενημέρωσε σχετικά τους γονείς των δύο στρατιωτικών.

Σημειωτέον ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα οπότε οι Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα.

Αντιδρώντας στην είδηση της αποφυλάκισης ο Ελληνας πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε:

«Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν. Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά».

Τα γεγονότα και ο γολγοθάς τους

Οι δύο ένστολοι είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου αφότου πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα στην περιοχή του Έβρου.

Στον αντίποδα, οι εισαγγελείς υποπτεύονται τους δύο έλληνες ένστολους για στρατιωτική κατασκοπεία, αν και έως τώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο.

Οι τουρκικές Αρχές είχαν απορρίψει τα προηγούμενα αιτήματα αποφυλάκισης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη με την αιτιολογία ότι ήταν ύποπτοι φυγής και δεν διέθεταν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.

Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων έρχεται υπό τη σκιά των εντονότατων πιέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών για απελευθέρωση του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κρατείται από τις τουρκικές Αρχές επί 22 μήνες με την κατηγορία ότι στήριξε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και ότι δρα ως κατάσκοπος.

Πηγή: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X