ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ελ Τσάπο» - Ένοχος για τα καρτέλ κοκαΐνης ο βαρώνος

Αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης

Ένοχος κρίθηκε μετά από τρίμηνη δικαστική διαδικασία ο διάσημος βαρώνος της κοκαΐνης Ελ Τσάπο, μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας από το δικαστήριο της Νέας Τόρκης.

Πλέον, ο βαρώνος της κοκαΐνης, που είναι γνωστός για τις τακτικές του, τη βιαιότητα με την οποία ασκούσε την εγκληματική του δράση αλλά και τις μεθόδους με τις οποίες ξέφετυγε από τις αστυνομικές αρχές, αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Μετά από δεκαετίες που διέφευγε από την αστυνομία, ο Χοακίν Γκαζμάν Λοέρα κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα που του αποδίδονται. Κατά την ακροαματική διαδικασία, έγινε γνωστός ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε το καρτέλ ναρκωτικών, οι μέθοδοι με τις οποίες διοχέτευε ναρκωτικά στις ΗΠΑ και ο διεφθαρμένος και αιμοσταγής τρόπος δράσης του στο Μεξικό.

Η ετυμηγορία των δικαστών έθεσε τέλος στην εγκληματική δράση του Ελ Τσάπο, που έγινε θρύλος στην πατρίδα του, καθώς πολλοί τον θεώρησαν έναν λαϊκό ήρωα, γνωστό για τις τακτικές του, τη βιαιότητα κατά των ανταγωνιστών του και την διαρκή ικανότητά του να δραπετεύει από τις αρχές του Μεξικό.

Η ετυμηγορία βγήκε μετά από έξι ημέρες συνεδρίασης των ενόρκων. Ο 61χρονος βαρώνος ναρκωτικών αναμένεται ότι θα οδηγηθεί για το υπόλοιπο της ζωής του σε μία αμερικανική φυλακή υψηλής ασφάλειας, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν δραπέτευσή του, καθώς στο παρελθόν έχει δύο φορές δραπετεύσει από υψηλής ασφαλείας φυλακές στο Μεξικό.

Ο Ελ Τσάπο κατηγορήθηκε για διακίνηση τόνων κοκαΐνης, ηρωίνης, μαριχουάνας και μεθαμφεταμίνης στις ΗΠΑ. Οι αρχές τον συνέλαβαν τον Ιανουάριο του 2016 και τον παρέδωσαν στις ΗΠΑ έναν χρόνο αργότερα.

Πάνω από 50 μάρτυρες κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της δίκης, εκ των οποίων οι 14 ήταν πρώην συνεργάτες του Ελ Τσάπο, που συμφώνησαν να συνεργαστούν με τις αμερικανικές αρχές, ενώ στο παρελθόν έχουν δηλώσει ένοχοι. Οι συγκεκριμένοι έδωσαν αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο το καρτέλ ναρκωτικών δρούσε και τον ρόλο του Γκαζμάν, ενώ περιέγραψαν τον πλούσιο τρόπο ζωής του αλλά και τον τρόπο με τον οποίο φρόντιζε να εξουδετερώσει τους εχθρούς του.

 

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X