ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρομοκρατικό χτύπημα η έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου (pics-vid)

Aρκετοί τραυματίες

Ως τρομοκρατικό χτύπημα αντιμετωπίζει η Αστυνομία την έκρηξη σε βαγόνι στο σταθμό του μετρό Parsons Green, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

Η έκρηξη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Metro, έγινε σε μια τσάντα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, που είχε τοποθετηθεί μέσα σε έναν κουβά. Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καλώδια να βγαίνουν από τον κουβά, ενώ η Αστυνομία αναζητά έναν οπλισμένο με μαχαίρι άνδρα.

Στο μετρό επικράτησε πανικός και ποδοπάτημα καθώς οι επιβάτες προσπαθούσαν να βγουν από το βαγόνι. Στο σημείο βρίσκονται σωστικά συνεργεία που δίνουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, οι οποίοι έχουν υποστεί εγκαύματα από την έκρηξη.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενημερώνεται αναλυτικά για τις εξελίξεις.

Η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon και η Αστυνομία συμβουλεύει τους Λονδρέζους να μην κυκλοφορούν στην περιοχή.

Μέι: Η σκέψη μου είναι στους τραυματίες

Διαρκή ενημέρωση για την εξέλιξη των ερευνών μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό του Λονδίνου, στο σταθμό Parsons Green, λαμβάνει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Στη δήλωσή της στο Twitter η Μέι έγραψε: «Οι σκέψεις μου είναι σε αυτούς που τραυματίστηκαν στο Parsons Green και στα σωστικά συνεργεία που ανταποκρίνονται με θάρρος σε αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα».

Από την έκρηξη που έγινε σε πλαστική σακούλα μέσα σε ένα κάδο υπέστησαν εγκαύματα δεκάδες επιβάτες. Η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon.

Δήμαρχος Λονδίνου: Δεν θα φοβηθούμε ούτε θα νικηθούμε από την τρομοκρατία

Την κατηγορηματική καταδίκη της επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου εξέφρασε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν.

«Η Αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι η έκρηξη στο μετρό στο σταθμό Parsons Green σήμερα το πρωί αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό χτύπημα» λέει ο δήμαρχος και προσθέτει: «Η πόλη μας καταδικάζει αυτά τα άτομα που χρησιμοποιούν τον τρόμο για να καταστρέψουν τον τρόπο ζωής μας. Όπως έχει επανειλημμένα αποδείξει το Λονδίνο, ποτέ δεν φοβηθούμε, ούτε θα νικηθούμε από την τρομοκρατία».

Ο Χαν είπε ότι συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και την κυβέρνηση, καθώς και με τα σωστικά συνεργεία που περιθάλπουν τους τραυματίες και διευκρίνισε ότι θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ασφαλείας, υπό την προεδρία της Τερέζα Μέι.

«Παροτρύνω τους Λονδρέζους να μείνουν ψύχραιμοι και προσεχτικοί» είπε.

Νωρίτερα

Δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σταθμό του μετρό του Parsons Green στο δυτικό Λονδίνο, όπου νωρίτερα το πρωί σημειώθηκε έκρηξη σε βαγόνι συρμού που βρισκόταν στην πλατφόρμα.

Οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για «αρκετούς» τραυματίες, που φέρουν κυρίως εγκαύματα στο πρόσωπο. Ορισμένοι φέρονται να τραυματίστηκαν στην προσπάθεια να απομακρυνθούν από το σημείο.

Πολλές φωτογραφίες στο διαδίκτυο δείχνουν έναν λευκό κουβά μέσα σε σακούλα γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ να φλέγεται στο βαγόνι, ενώ φαίνονται να προεξέχουν από αυτόν καλώδια ή σύρματα.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία «παρακολουθεί» τις έρευνες, οι οποίες όμως για την ώρα παραμένουν υπό την ευθύνη της Βρετανικής Αστυνομίας Συγκοινωνιών.

Στην περιοχή, που έχει αποκλειστεί, βρίσκονται επίσης για προληπτικούς λόγους ένοπλοι αστυνομικοί καθώς και ομάδες νοσηλευτών που αναπτύσσονται σε περιπτώσεις επιθέσεων με χημικά, ενδεικτικό του υψηλού επιπέδου του συναγερμού ασφαλείας στη Βρετανία.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε τρένο της γραμμής District γύρω στις 8.20 το πρωί τοπική ώρα, δηλαδή σε ώρα αιχμής και ενώ ο συρμός μόλις είχε σταματήσει στην πλατφόρμα.

Nωρίτερα

Έκρηξη σε τρένο στο μετρό του Λονδίνου σημειώθηκε πριν λίγο όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τοπική εφημερίδα.

Η έκρηξη, σημειώθηκε συγκεκριμένα, μέσα σε βαγόνι του μετρό στον σταθμό Parsons Green του δυτικού Λονδίνου.

Φαίνεται ότι υπάρχουν τραυματίες, οι οποίοι έχουν υποστεί εγκαύματα.

Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν λευκό κουβά να έχει αναφλεγεί.

Το σημείο έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η Αστυνομία περιορίστηκε να γράψει στο Twitter ότι «είμαστε ενήμεροι για ένα περιστατικό στο Parsons Green. Οι αξιωματικοί είναι σε επιφυλακή, περισσότερα σε λίγο».

Το μετρό του Λονδίνου τουίταρε ότι υπάρχει ένα περιστατικό στο σταθμό Parsons Green το οποίο και ερευνάται.

Τα δρομολόγια μεταξύ των σταθμών Earls Courts και Wimbledon έχουν διακοπεί.

Περισσότερα σε λίγο. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X