ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κριμαία: 18 νεκροί από το τρομοκρατικό κτύπημα σε κολέγιο (vid)

Διαπιστώθηκε ότι πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός

18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε τεχνική σχολή στην πόλη-λιμάνι Κερτς της χερσονήσου της Κριμαίας. Η επικεφαλής του κολεγίου δήλωσε πως ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο, πυροδότησαν εκρηκτικά και άρχισαν να πυροβολούν όποιον έβλεπαν μπροστά τους. «Κάποιοι ανατινάχθηκαν μέσα στο κολέγιο και πτώματα εφήβων βρίσκονται παντού», ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας κάνοντας λόγο για επίθεση αυτοκτονίας. Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι καμικάζι αυτοκτονίας ήταν 22χρονος που φοιτούσε στη σχολή.

Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε με βόμβα, που τοποθετήθηκε στην καφετέρια, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Σεργκέι Μελίκοφ, τον πρώτο αναπληρωτή επικεφαλής της Εθνοφρουράς.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε τα συλλυπητήρια του και κάλεσε τις ρωσικές αρχές στην Κριμαία να τιμωρήσουν τους δράστες.

Ερασιτεχνικά βίντεο δείχνουν θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κοντά στο κολέγιο, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκε παιδικός σταθμός στο Κέρτς.

Η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA που επικαλείται την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξερράγη κάνιστρο αερίου», ανέφερε νωρίτερα το ίδιο πρακτορείο.

Εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας έκανε λόγο για «περίπου 70 τραυματίες», προσθέτοντας ότι εξετάζονται όλες οι πιθανές εκδοχές για τα αίτια.

Η σχολή παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση σε έφηβους μαθητές.

Η Ρωσία προσάρτησε το 2014 την περιοχή της Κριμαίας από την Ουκρανία προκαλώντας διεθνή κατακραυγή και κυρώσεις σε βάρος της από τις ΗΠΑ. Η Κερτς είναι το σημείο της χερσονήσου όπου καταλήγει μια γέφυρα που ενώνει την Κριμαία με τη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εγκαινίασε την γέφυρα για την οδική κυκλοφορία τον ΡεπΜάιο φέτος, διασχίζοντάς την στο τιμόνι ενός φορτηγού.

Πηγή: ert.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X