ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Είναι σαν να κρατάς τον θάνατο στην παλάμη σου!» (vid)

Η στιγμή που τουρίστας παίζει εν αγνοία του με ένα από τα πιο θανατηφόρα πλάσματα στον κόσμο

Ένας τουρίστας που επισκέφθηκε την Αυστραλία εντόπισε σε μια παραλία ένα μικρό, όμορφο χταπόδι και θεώρησε καλό να το πάρει στα χέρια του και να το βιντεοσκοπήσει. Το ότι εξακολουθεί να ζει είναι ένα θαύμα καθώς το -κατά τα άλλα- εντυπωσιακό λόγω των ιδιαίτερων χρωμάτων του χταποδάκι είναι ένα από τα πιο θανατηφόρα πλάσματα στη γη.

Πρόκειται για το χταπόδι με μπλε δακτύλιους (blue-ringed octopus), το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο επικίνδυνα θαλάσσια είδη στον κόσμο, καθώς το δηλητήριό του μπορεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά να σκοτώσει 26 ενήλικες! Ανήκει στην οικογένεια των Hapalochlaena και ζει στους κοραλλιογενείς υφάλους του Ειρηνικού και Ινδικού ωκεανού.


Το δάγκωμά του μπορεί να είναι ανώδυνο, ωστόσο η τετροδοτοξίνη (ισχυρή νευροτοξίνη) που περιέχει το σάλιο του είναι θανατηφόρα. Μέσα σε λίγα λεπτά το θύμα του αισθάνεται μυική αδυναμία, μούδιασμα και τελικά υποκύπτει καθώς το αναπνευστικό του σύστημα παραλύει. Και σημειωτέον, δεν υπάρχει αντίδοτο.

Ο ριψοκίνδυνος τουρίστας λοιπόν που προφανώς δεν έχει ιδέα για όλα τα παραπάνω, κρατά το μικρό χταποδάκι στην παλάμη του για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι που το αφήνει να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον. Το βίντεο δημοσιεύθηκε σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον τίτλο «ένα όμορφο χταπόδι» και έχει γίνει viral συγκεντρώνοντας πολλά σχόλια.

«Γνωρίζει άραγε πόσο τυχερός είναι που ζει μετά από αυτή τη μνημειώδη ηλιθιότητα που έκανε;», έγραψε ένας χρήστης στο Reddit. «Κάπως έτσι οι τουρίστες γίνονται στατιστική», σημείωσε άλλος. «Συνήθως είμαι ήρεμος, αλλά αυτό με έκανε καρδιακό. Τι στο διάολο! Είναι σαν κρατάς τον θάνατο στην παλάμη σου!», έγραψε κάποιος άλλος.

 

Πηγή: newsbeast

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X