ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εικόνες τρόμου από το μακελειό στο Λας Βέγκας (pics)

Συγκλονίζει μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στη σύγχρονη Αμερική

Τουλάχιστον 58 νεκροί και 515 τραυματίες είναι ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης σε συναυλία country μουσικής στο Λας Βέγκας, το πρωί της Δευτέρας.

Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την επίθεση ως «πράξη απόλυτου κακού», ανακοινώνοντας ότι θα μεταβεί στο Λας Βέγκας την Τετάρτη.

Την επίθεση καταδίκασε με ανάρτησή του στο Twitter και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα της απεχθούς επίθεσης στο Λας Βέγκας καθώς και με τις οικογένειες τους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις ΗΠΑ, έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο ΠτΔ.

Νωρίτερα, ο σερίφης της Νεβάδα ανακοίνωσε ότι δράστης ήταν κάτοικος της πόλης, ο οποίος έδρασε μόνος από τον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay. Οπως ανακοινώθηκε, ο Πάντοκ αυτοκτόνησε πριν πέσει στα χέρια των αστυνομικών, ενώ στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο, στο οποίο διέμενε από την περασμένη Πέμπτη, βρέθηκαν τουλάχιστον δέκα όπλα.

Ο σερίφης επίσης πρόσθεσε ότι η αστυνομία εντόπισε ένα από τα οχήματα που ανήκε στον δράστη, ενώ εκτιμά πως έχει εντοπιστεί και η γυναίκα που καταζητούσαν οι αρχές και φέρεται να σχετίζεται με το συμβάν.

Ο αριθμός των νεκρών, ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές, πιθανότατα δεν είναι ο τελικός, καθιστά την επίθεση την πλέον αιματηρή, μεταξύ ανάλογων περιστατικών, στην ιστορία των ΗΠΑ, ξεπερνώντας το περσινό μακελειό σε κλαμπ του Ορλάντο, που κόστισε τη ζωή σε 49 άτομα.4

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X